2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld XXI.kerület

Adventi ételosztás Csepelen

Hajléktalanoknak és rászorulóknak osztott meleg ételt kedden délben Csepelen a Kossuth Lajos utcában az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. A helyszínen fűtött, feldíszített sátor és karácsonyi zene várta a nincsteleneket.

Nem kevesebb, mint 600 adag székely káposztát mértek ki, tejföllel, kenyérrel, de jutott gyümölcstea és bejgli is a szegényeknek. A hatalmas kondér receptjét Süllős Gyuláné, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosa árulta el. Hozzávalók: 200 kiló káposzta, 60 kiló sertéscomb, 50 kiló hagyma, 60 kiló kolbász. Természetesen a 30 liter tejföl is elmaradhatatlan, amivel már a tányérokon gőzölgő székelygulyást újra és újra meglöttyintik.A hatalmas kondér mögött feltűnt a segédkező Schmittné Makray Katalin és Hampel Katalin divattervező is, akik évről évre együtt jelennek meg a jótékonyági akciókon, legyen az divatbemutató, vagy adventi ételosztás.


Kapcsolódó Cikkek

  • Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn reggel az MTI-vel.

  • Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Aki saját célra vesz lakást, annak a tapasztalatok szerint nem éri meg felújítandó ingatlant vásárolni. A munkálatok elhúzódhatnak, nem ritka az egy évnél is tovább tartó átépítés és ezt kevesen bírják türelemmel és idegekkel.