EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Zalaegerszeg

Adventi hangulatban

Az idei újdonság a jégpálya, a három királyok karácsonyi tevéje és az új fényjátékok.

Az Aranykapuban már jégpálya is várja a szórakozni vágyókat
Fotó: Inhof András

Advent idején különleges, megszentelt időszakot élünk át. A karácsony előtti várakozás csendje, békéje, fészket rak a szívbe, kiragad bennünket a rohanó hétköznapokból és rávilágít arra, hogy a készülődés az, ami igazán boldoggá tesz bennünket.

 

A polgármesteri hivatal is a megszokott pompában
Fotó: Inhof András

2015-ben újította meg az egy évvel korábban hivatalba lépett új városvezetés a zalaegerszegi adventi programkínálatot és annak megjelenítését. Azóta minden esztendőben új programelemekkel jelentkezik a rendezvény. Ebben az évben november 27-én kezdődött hivatalosan a programsorozat.


A város karácsonyfája tövében épült játszóteret a boldog gyermekzsivaj tölti be esténként
Fotó: Inhof András

 Idén is a Mindszenty térről érdemes kezdeni a sétát, ahol kézművesek karácsonyi ajándékaival, a templom előtti betlehemmel és finomságokkal lehet ismerkedni. Tovább haladva a Kossuth utcán, előbb a szaloncukorárusokkal találkozhatunk, megpihenhetünk a Tütü fényeinél, és átmelegedhetünk egy forró teával. A Dísz téren új helyre került a nagyszínpad, és a pavilonok is sűrűbben, új elrendezésben várják a vásárlókat, hiszen a tér északi oldalán alakították ki a magyar megyeszékhelyek egyik legnagyobb szabadtéri jégpályáját, az idei forgatag fő újdonságát. A 30 x 15 méteres jégpályán ugyanolyan feltételekkel lehet majd korcsolyázni, mint a jégcsarnokban, a délelőtti órákban pedig ide jönnek az óvodások az ovikori program keretében. Természetesen nem maradnak el a fényjátékok sem, amelyek tovább bővülnek idén és világítják majd meg a környező házakat, a karácsony előtti napokban pedig újra Zalaegerszegre, a városháza elé érkezik az élő betlehem, ahol az állatok között az új csacsi, Gedeon is bemutatkozik. December 24-én délelőtt a bejgliosztáskor a három királyok élő tevéjét is láthatják a gyermekek.

A gyermekmentő a szokásos helyén várja az adományozókat cserébe forralt bor kínálnak a segítséget nyújtóknak
Fotó: Inhof András


A pavilonok mellett idén is lesznek jótékonysági rendezvények, így a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, a Zalaegerszegi Női Szalon és a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület akciói.

A hétvégéken műsorok várják az érdeklődőket, karácsonyig 35 óvodai és iskolai csoport, továbbá zenekarok és együttesek lépnek fel, emellett pedig játszóház is várja majd a kicsiket. Természetesen a december 31-i városi szilveszter, valamint a január 1-jei városi újév és tűzijáték sem marad el.
A  rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet fokozott jelenléttel őrködik az adventet ünneplők biztonsága felett.


Kígyózó sorok a csokoládés, vaníliás tejszínhabos gofriért
Fotó: Inhof András

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.