EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XXI.kerület

Ajándékcsomagok – nem csak az ünnepekre

Kétszáz doboznyi tartós élelmiszer összeállítását kezdte meg a csepeli Szent István úton is működő Ökumenikus Segélyszervezet. Az adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában Wolf Kati, Katus Attila és Szabados Ági önkéntesek segítettek. A karitatív szervezet az „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek!” mottójú akcióját az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatjuk.

Az Ökumenikus Segélyszervezet segélyközpontjába évente országosan mintegy 20 ezer kérés érkezik, ennek csak egy része a Mikulás-napi és a karácsonyi ajándékcsomag. A karitatív szervezet emellett országos intézményhálózatán keresztül az „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek!” mottóhoz híven segíti a bajbajutottakat egész évben.


– Míg a tüzelő- és a ruházati támogatás inkább szezonális segélykérésnek minősül, addig a tartós élelmiszer formában történő támogatás iránt egész évben folyamatos az érdeklődés. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja évente több ezer esetben nyújt élelmiszersegélyt. A tűzifa és élelmiszer mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására, rezsihátralékhoz való hozzájárulásra, illetve ruhapótláshoz kérnek jellemzően segítséget a hozzánk fordulók – tájékoztatta a Lokál Extrát Gáncs Kristóf. A MÖS kommunikációs igazgatója hozzátette, a 200 adománycsomag az ország több pontjára, többek között Csepelre fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe kerülő egyénekhez vagy családokhoz egyaránt.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 60 hívás az adományvonalra.


Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.