2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XXI.kerület

Ajándékcsomagok – nem csak az ünnepekre

Kétszáz doboznyi tartós élelmiszer összeállítását kezdte meg a csepeli Szent István úton is működő Ökumenikus Segélyszervezet. Az adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában Wolf Kati, Katus Attila és Szabados Ági önkéntesek segítettek. A karitatív szervezet az „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek!” mottójú akcióját az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal támogathatjuk.

Az Ökumenikus Segélyszervezet segélyközpontjába évente országosan mintegy 20 ezer kérés érkezik, ennek csak egy része a Mikulás-napi és a karácsonyi ajándékcsomag. A karitatív szervezet emellett országos intézményhálózatán keresztül az „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek!” mottóhoz híven segíti a bajbajutottakat egész évben.


– Míg a tüzelő- és a ruházati támogatás inkább szezonális segélykérésnek minősül, addig a tartós élelmiszer formában történő támogatás iránt egész évben folyamatos az érdeklődés. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja évente több ezer esetben nyújt élelmiszersegélyt. A tűzifa és élelmiszer mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására, rezsihátralékhoz való hozzájárulásra, illetve ruhapótláshoz kérnek jellemzően segítséget a hozzánk fordulók – tájékoztatta a Lokál Extrát Gáncs Kristóf. A MÖS kommunikációs igazgatója hozzátette, a 200 adománycsomag az ország több pontjára, többek között Csepelre fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe kerülő egyénekhez vagy családokhoz egyaránt.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 60 hívás az adományvonalra.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.