2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Akadálymentes játszóterek építését támogatja a Szerencsejáték Zrt.

Szívén viseli a fogyatékossággal élők mindennapjait a Szerencsejáték Zrt. Nemcsak országjáró kampányt indított, hogy közelebb hozza az ép embereket hozzájuk, hanem sorsjegyek értékesítéséből három akadálymentes játszótér felépítését is támogatja az országban.

Fotó: Mészáros Diána

Idén advent első vasárnapjára, december 3-ra esett a fogyatékos emberek világnapja, amely a betegség vagy baleset következtében fogyatékossá váltak problémáira hívja fel a figyelmet.


Bár egy felmérés szerint a magyarok több mint húsz százalékának van mozgáskorlátozott, kilenc százalékának siket, hat százalékának pedig vak vagy látássérült ismerőse, nehéz elképzelni, hogyan élnek ezek az emberek. Ezért is döntött úgy a Szerencsejáték Zrt., hogy idén az érzékenyítés jegyében szervezi meg ünnepi akcióját. Az ötállomásos kamionos roadshow mellett egy igazán dicséretes kezdeményezést is felvállalt a társaság.

– Az általunk kibocsátott hárommillió Nagykarácsony sorsjegy értékesítéséből sorsjegyenként 25 forinttal támogatjuk három akadálymentes, befogadó játszótér felépítését – mondta Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője, aki hozzátette: kétmillió sorsjegy már el is fogyott. Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy még 2015 decemberében indítottak el egy közös programot a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával (FESZT).


A Szerencsejáték Zrt. szakmai partnere, a FESZT főtitkára azt mondta: nem akarnak mást, mint együtt élni az épekkel, így külön játékokat sem szeretnének a fogyatékosoknak, csak olyanokat, amelyekkel mindenki játszhat. Földesi Erzsébet azt is elárulta, hogy nagyon szeretnének egy játszótérprogramot.

A múlt heti sajtótájékoztatón megjelent Hozleiter Fanny is, akit a többség Mosolyka néven ismer. A fiatal hölgy a Szerencsejáték Zrt. jószolgálati nagyköveteként csatlakozott a programhoz.

– Nekem ez óriási élmény – fogalmazott Mosolyka. – Biztos vagyok benne, hogy a gyerkőcömet majd egy ilyen játszótérre fogom vinni, amelyből most több is megvalósul. Azt gondolom, hogy az egyik legnagyobb ajándék, ha egymás felé elfogadással, szeretettel és természetességgel közeledünk – tette hozzá Fanny.

Karácsonyi sorsjegyekkel készültek

2011 óta szerepelnek a Szerencsejáték Zrt. kínálatában a szezonálisan, az adventi időszak elején bevezetésre kerülő karácsonyi sorsjegyek, idén először azonban kéttagú családban vásárolhatók meg. A Kiskarácsony sors­jegy mérete megegyezik a Black Jack sors­jegyével, és hat különböző változatban lesz kapható.
Ez a Szerencsejáték Zrt. sorsjegykínálatának legkedvezőbb árú, mindenki számára elérhető terméke, 200 forintba kerül majd. A sorjegyen található „Neked Tőlem” feliratnak köszönhetően akár ajándékkísérő funkciót is elláthat, így egyedi kiegészítője lehet a családi karácsonyi ajándékoknak. A sorsjegy főnyereménye 5 millió forint, míg a teljes sorozattal elérhető össznyeremény 360 millió forint. A Nagykarácsony sorsjegy már a méretéből fakadóan is kitűnik a lottótársaság sorsjegykínálatából, hiszen közel A4-es méretű, és 24+2 nyitható ablak található rajta, mindegyik alatt egy-egy kaparófelülettel. A sorsjegy fő játéktípusa az adventi szimbólumkereső. A kalendárium számozott kis ablakai 1-től 24-ig egy-egy szimbólumot rejtenek. A játékosnak az 1–24. ablak felnyitása után a kaparófelületek alatt a nyereménytáblának megfelelő mennyiségű egyforma szimbólumot kell találnia ahhoz, hogy nyerjen. A sorsjegyen két bónuszjáték is található. A 2000 forintos sorsjegy a jelenleg elérhető sorsjegykínálaton belül a legmagasabb, 75 millió forintos főnyereményt kínálja, az össznyeremény értéke 4,14 milliárd forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.