2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Álláskeresőknek segítenek

Jelentősen nőtt az álláskeresők száma a zalai megyeszékhelyen – hangzott el a Kamarák Házában tartott fórumon. A foglalkoztatási helyzet javítását célzó és a munkavállalói igényeket kielégítő program 2016 júliusában indult.

A legnagyobb munkaerőhiány az építőiparban és a vendéglátásban tapasztalható, ám bértámogatásban és keresetpótló juttatásokban is segítik azokat, akik szeretnének elhelyezkedni – hangsúlyozta Hegedűs Márta, a Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. munkaerőpiaci tanácsadója. A cél 650 munkavállaló bevonása, illetve a munkáltatóké, ezért 10 céggel paktumszervezetet hoztak létre. A Zala Megyei Kormányhivatal a képzés költségeit a programnak köszönhetően 100 százalékban finanszírozza, ezenkívül a vállalkozóvá válást is támogatják, ami nagy segítség a városban dolgozók, valamint az itt létesülő zalai cégek számára, hiszen a munkáltatóknak sem mindegy, milyen támogatásokkal tudnak megfelelő és képzett munkaerőt alkalmazni. A projektben eddig közel 120-an vettek részt, közülük jövedelemtámogatással 75-en jutottak álláshoz. A közel 600 milliós projekt vezetői várhatóan 2019 júliusában számolnak be a konkrét eredményekről.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.