2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Győr

Amorim: Görbicznek nem így kellene befejeznie

Győri csapattársa, a brazil Eduarda Amorim szerint Görbicz Anitának nem kellene befejeznie válogatottbeli szereplését a németországi női kézilabda-világbajnokság után.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC 34 éves játékosa a Franciaországgal szemben 29-26-ra elveszített vasárnapi nyolcaddöntő után jelentette be, hogy több világversenyen nem lép pályára a magyar válogatottban.


Görbicz Anita (b) és Eduarda Amorim sok nagy csatát megélt egymás mellett a Győri Audi ETO KC játékosaként MTI Fotó: Czagány Balázs

– Úgy gondolom, ez nem egy átgondolt, előre megtervezett bejelentés, hanem egy tipikus forrófejű nyilatkozat volt, hiszen az ember mindig dühös, amikor elveszít egy mérkőzést – nyilatkozta Amorim a Kossuth rádiónak.
Hangsúlyozta, szerinte Görbicz ennél egyrészt mindenképpen szebb búcsút érdemel, másrészt még mindig nagy hasznára tud lenni a magyar válogatottnak.

– Nemcsak azért, mert kiváló játékos, hanem azért is, mert igazi vezéregyéniség. Ha engem kérdeznek, nem így kellene befejeznie – mondta a brazil balátlövő.


A 2013-ban világbajnok brazil válogatott az idei tornán meglepetésre nem jutott a nyolcaddöntőbe, és végül csupán a 18. helyen zárt.

Amorim már régóta bizonyít Magyarországon, most Görbicz válogatottbeli visszavonulásával kapcsolatban is elmondta a véleményét MTI Fotó: Ujvári Sándor

Amorim emlékeztetett, hogy a tavaly nyári, számukra hazai rendezésű olimpiáig még tartani tudták a korábbi szintet, hiszen ötödikek lettek, ami a brazil női csapat legjobb ötkarikás szereplése.

– Ezután viszont generációváltás történt, és bár a fiatal játékosok tehetségesek, még szükségük van némi tapasztalatszerzésre. Nem akarok kifogásokat keresni, de nem volt túlságosan sok időnk együtt készülni – mondta.
A kiváló balátlövő hozzátette, a szerencse sem szegődött melléjük, hiszen egyetlen gólon múlt a nyolcaddöntős szereplésük.

Kapcsolódó Cikkek