EUR: 314,46 Ft
CHF: 278,66 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Átadták a Kisvárdát délről elkerülő utat

Elkészült a Kisvárdát délről elkerülő 3,3 kilométer hosszú út, a nettó 3,275 milliárd forint értékű beruházást pénteken adták át a felső-szabolcsi kisváros határában.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelkedő fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely lehetővé teszi a teherforgalom kitiltását a város területének legnagyobb részéről.


A fejlesztés rekordidő, hét és fél hónap alatt készült el a tervezett tizenegy hónap helyett – tette hozzá a tárcavezető.

“Szó szerint jó úton vagyunk, nemcsak jól haladunk, hanem jó irányba is tartunk (…), és nemcsak tartani akarjuk az iramot, de szeretnénk a régió motorja is lenni” – fogalmazott Seszták Miklós. Hozzátette, ez a beruházás megmutatta, hogy “képesek vagyunk bármilyen teljesítményre, ha vannak terveink és céljaink és hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani azokat”.


A kétszer egy sávos, 70 kilométer/órás tervezési sebességű út a 4-es főutat köti össze a Kisvárda-Anarcs közötti útszakasszal. Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója a beruházást ismertetve elmondta, az összekötő út teljes hosszából 2,5 kilométeren végeztek új építést, a fennmaradó szakaszon pedig a meglévő utat szélesítették. A négy körforgalom mellett egy hidat és egy vasúti átjárót építettek meg, az elkerülő megépítésével egyszerűbbé vált a kamionok számára a város déli iparterületének megközelítése is.

A fejlesztések nem állnak meg Kisvárdán, tovább zajlik a tervezési munka az elkerülő folytatásán, ezen az útszakaszon burkolaterősítést és szélesítést végeznek majd el – mondta Nagy Róbert Attila. Tájékoztatása szerint jövő év tavaszán kezdődik el az egy kilométer hosszú északi elkerülő út építése, a balesetveszélyes Kisvárda-Hármasút csomópontnál pedig egy új körforgalmat hoznak létre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.