2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Belföld

Átadták a Kisvárdát délről elkerülő utat

Elkészült a Kisvárdát délről elkerülő 3,3 kilométer hosszú út, a nettó 3,275 milliárd forint értékű beruházást pénteken adták át a felső-szabolcsi kisváros határában.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelkedő fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely lehetővé teszi a teherforgalom kitiltását a város területének legnagyobb részéről.


A fejlesztés rekordidő, hét és fél hónap alatt készült el a tervezett tizenegy hónap helyett – tette hozzá a tárcavezető.

“Szó szerint jó úton vagyunk, nemcsak jól haladunk, hanem jó irányba is tartunk (…), és nemcsak tartani akarjuk az iramot, de szeretnénk a régió motorja is lenni” – fogalmazott Seszták Miklós. Hozzátette, ez a beruházás megmutatta, hogy “képesek vagyunk bármilyen teljesítményre, ha vannak terveink és céljaink és hiszünk benne, hogy meg tudjuk valósítani azokat”.


A kétszer egy sávos, 70 kilométer/órás tervezési sebességű út a 4-es főutat köti össze a Kisvárda-Anarcs közötti útszakasszal. Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója a beruházást ismertetve elmondta, az összekötő út teljes hosszából 2,5 kilométeren végeztek új építést, a fennmaradó szakaszon pedig a meglévő utat szélesítették. A négy körforgalom mellett egy hidat és egy vasúti átjárót építettek meg, az elkerülő megépítésével egyszerűbbé vált a kamionok számára a város déli iparterületének megközelítése is.

A fejlesztések nem állnak meg Kisvárdán, tovább zajlik a tervezési munka az elkerülő folytatásán, ezen az útszakaszon burkolaterősítést és szélesítést végeznek majd el – mondta Nagy Róbert Attila. Tájékoztatása szerint jövő év tavaszán kezdődik el az egy kilométer hosszú északi elkerülő út építése, a balesetveszélyes Kisvárda-Hármasút csomópontnál pedig egy új körforgalmat hoznak létre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

  Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amellyel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a “baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

 • Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Orbán Viktor: Gyuri bácsit hazaküldjük a hálózatával együtt

  Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk föl soha – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országház előtt több százezer ember előtt megtartott március 15-i ünnepi beszédében.

 • Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Szájer szerint is sorsdöntő választásra készülünk

  Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Solton.