2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Debrecen

Átadták az M35-ös új szakaszát

Átadták az M35-ös autópálya folytatásának első ütemét és a debreceni déli elkerülőutat. Az átadón Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára, Pósán László és Vitányi István országgyűlési képviselők, Papp László, Debrecen polgármestere és Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója is részt vett.

Az M35-ös új szakaszát két ütemben építik meg, az első ütem része a sztráda első öt kilométeres szakasza az elkerülőig, a második szakasz az elkerülőtől Berettyóújfaluig tart majd, a két ütem építése párhuzamosan zajlik. Mint ismert, 69 milliárd forintból folytatják az M35-ös autópályát Debrecentől Berettyóújfaluig. A szakminisztérium közölte, jövőre az M35-ös új szakaszát is bevonják a fizetős autópálya-szakaszok közé, de idén még nem kell fizetni. Akik csak ezt a részt szeretnék használni, azok ezt az évi ötezer forintos megyei matricával megtehetik.


Az M35 autópálya új, a 4. és a 481. számú főút közötti szakaszát ünnepélyes keretek között adták át
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A délről érkező tranzitforgalom év végétől megkerülheti Debrecent, nem kell a 47-esen behajtani a városba. Debrecent is több útvonalon lehet majd megközelíteni délről. A 47-esen érkező autósok választhatják a déli elkerülőt is, amelyen fel tudnak hajtani az M35-ös autópálya új szakaszára, onnan pedig több lehajtón, akár a Szoboszlói úton, akár a Kishegyesi úton, akár a Balmazújvárosin be lehet autózni Debrecenbe. Aki Sárándon vagy Mikepércsen él, s Debrecen északi városrészében dolgozik, könnyen lehet, hogy hamarabb beér a munkahelyére, ha ezt az útvonalat választja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.