EUR: 321,75 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szolnok

Az év edzője lehet Cseh Sándor!

Nem akármilyen megtiszteltetés érte nemrég Cseh Sándort: a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetőedzője ugyanis bekerült abba a szűk elitbe, amelyből a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai kiválasztják Az év edzőjét!

Természetesen a szolnoki tréner nem véletlenül került be a szűkített tízes keretbe, a Dózsa ugyanis a legújabb időkben történelmi magasságokban szárnyal. Elég csak a mostani hónapra gondolni, hiszen pár héttel ezelőtt a csapat úgy nyerte meg a Magyar Kupát, hogy az elődöntőben büntetőkkel verte a Ferencvárost, majd a fináléban gyakorlatilag ízekre szedte az OSC-t, hiszen 13-4-re diadalmaskodtak a Tisza-parti legények. Emellett korábban már volt egy csörtéjük a szolnokiaknak a Fradival, hiszen az Európai Szuperkupát is ellenük nyerték meg, ráadásul szintén büntetőket követően.


Csapata mellett egyénileg is csúcsra érhet Cseh Sándor

De az igazán galaktikus teljesítménnyel az előző idényben rukkolt elő a csapat, hiszen triplázni tudott: a bajnokságot és a kupát is utcahossznyi előnnyel gyűjtötte be, majd a Bajnokok Ligája budapesti fináléjában felmosta a medencét azzal a Jug Dubrovnikkal, amely a nagy esélyesnek kikiáltott Pro Reccót győzte le. Cseh Sándor ténykedéséhez fűződik még ezek mellett még két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa-siker, valamint tavalyról egy Bajnokok Ligája-bronzérem.

Ha már a szolnoki kötődéseknél tartunk, jegyezzük meg, hogy Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj korábbi játékosa, edzője és sportigazgatója, jelenleg a férfiválogatott szövetségi kapitánya is esélyes a címre. Ivkovics vezetésével a nemzeti együttes az idei Európa-bajnokságon a románok és a csehek legyőzésével negyedikként jutott tovább a kolozsvári csoportból, és a nyolcaddöntőben a későbbi finalista Szerbia jelentette a végállomást.


Hogy ki lesz a győztes, az 2018. január 11-én derül ki, akkor tartják ugyanis Az év sportolója 2017 díjátadó gáláját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.