EUR: 326,36 Ft
CHF: 281,21 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szolnok

Az év edzője lehet Cseh Sándor!

Nem akármilyen megtiszteltetés érte nemrég Cseh Sándort: a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetőedzője ugyanis bekerült abba a szűk elitbe, amelyből a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai kiválasztják Az év edzőjét!

Természetesen a szolnoki tréner nem véletlenül került be a szűkített tízes keretbe, a Dózsa ugyanis a legújabb időkben történelmi magasságokban szárnyal. Elég csak a mostani hónapra gondolni, hiszen pár héttel ezelőtt a csapat úgy nyerte meg a Magyar Kupát, hogy az elődöntőben büntetőkkel verte a Ferencvárost, majd a fináléban gyakorlatilag ízekre szedte az OSC-t, hiszen 13-4-re diadalmaskodtak a Tisza-parti legények. Emellett korábban már volt egy csörtéjük a szolnokiaknak a Fradival, hiszen az Európai Szuperkupát is ellenük nyerték meg, ráadásul szintén büntetőket követően.


Csapata mellett egyénileg is csúcsra érhet Cseh Sándor

De az igazán galaktikus teljesítménnyel az előző idényben rukkolt elő a csapat, hiszen triplázni tudott: a bajnokságot és a kupát is utcahossznyi előnnyel gyűjtötte be, majd a Bajnokok Ligája budapesti fináléjában felmosta a medencét azzal a Jug Dubrovnikkal, amely a nagy esélyesnek kikiáltott Pro Reccót győzte le. Cseh Sándor ténykedéséhez fűződik még ezek mellett még két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa-siker, valamint tavalyról egy Bajnokok Ligája-bronzérem.

Ha már a szolnoki kötődéseknél tartunk, jegyezzük meg, hogy Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj korábbi játékosa, edzője és sportigazgatója, jelenleg a férfiválogatott szövetségi kapitánya is esélyes a címre. Ivkovics vezetésével a nemzeti együttes az idei Európa-bajnokságon a románok és a csehek legyőzésével negyedikként jutott tovább a kolozsvári csoportból, és a nyolcaddöntőben a későbbi finalista Szerbia jelentette a végállomást.


Hogy ki lesz a győztes, az 2018. január 11-én derül ki, akkor tartják ugyanis Az év sportolója 2017 díjátadó gáláját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.