EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Az év edzője lehet Cseh Sándor!

Nem akármilyen megtiszteltetés érte nemrég Cseh Sándort: a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetőedzője ugyanis bekerült abba a szűk elitbe, amelyből a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai kiválasztják Az év edzőjét!

Természetesen a szolnoki tréner nem véletlenül került be a szűkített tízes keretbe, a Dózsa ugyanis a legújabb időkben történelmi magasságokban szárnyal. Elég csak a mostani hónapra gondolni, hiszen pár héttel ezelőtt a csapat úgy nyerte meg a Magyar Kupát, hogy az elődöntőben büntetőkkel verte a Ferencvárost, majd a fináléban gyakorlatilag ízekre szedte az OSC-t, hiszen 13-4-re diadalmaskodtak a Tisza-parti legények. Emellett korábban már volt egy csörtéjük a szolnokiaknak a Fradival, hiszen az Európai Szuperkupát is ellenük nyerték meg, ráadásul szintén büntetőket követően.


Csapata mellett egyénileg is csúcsra érhet Cseh Sándor

De az igazán galaktikus teljesítménnyel az előző idényben rukkolt elő a csapat, hiszen triplázni tudott: a bajnokságot és a kupát is utcahossznyi előnnyel gyűjtötte be, majd a Bajnokok Ligája budapesti fináléjában felmosta a medencét azzal a Jug Dubrovnikkal, amely a nagy esélyesnek kikiáltott Pro Reccót győzte le. Cseh Sándor ténykedéséhez fűződik még ezek mellett még két magyar bajnoki és egy Magyar Kupa-siker, valamint tavalyról egy Bajnokok Ligája-bronzérem.

Ha már a szolnoki kötődéseknél tartunk, jegyezzük meg, hogy Sztojan Ivkovics, a Szolnoki Olaj korábbi játékosa, edzője és sportigazgatója, jelenleg a férfiválogatott szövetségi kapitánya is esélyes a címre. Ivkovics vezetésével a nemzeti együttes az idei Európa-bajnokságon a románok és a csehek legyőzésével negyedikként jutott tovább a kolozsvári csoportból, és a nyolcaddöntőben a későbbi finalista Szerbia jelentette a végállomást.


Hogy ki lesz a győztes, az 2018. január 11-én derül ki, akkor tartják ugyanis Az év sportolója 2017 díjátadó gáláját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.