2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szekszárd

Az év önkéntese Tolna megyében

A szekszárdi Janó Attiláné Puska Valéria vehette át az első alkalommal átadott Az év megyei önkéntese díjat a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Háztól a Babits Mihály Kulturális Központban december 6-án.

– A Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház idén első ízben adta át Aaz év megyei önkéntese díjat. Természetesen bízunk benne, hogy az elkövetkező években is lesz rá lehetőségünk. Szeretnénk azon dolgozni, hogy minél több önkéntes segítse a mi és a partnerszervezeteink munkáját, és évről évre egyre több jelölés érkezzen be hozzánk – nyilatkozta Dalla Valle Bettina, a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője.


Janó Attiláné Puska Valéria veszi át a díjat Zsikó Zoltántól. Fotó: Nagy Nándor

Kiemelte, hogy az önkéntes tevékenység egy lehetőség arra, hogy bármilyen nemzetiségű, vallású, társadalmi, gazdasági hátterű és korú személy hozzájárulhasson a pozitív változáshoz.

– Az önkéntesség, minden pozitívuma ellenére, napjainkban még mindig nem teljesen kiforrott, nehéz az adott feladatokhoz önkénteseket találni, kiváltképp olyat, akire rendszeresen lehet számítani és a teljes bizalmunkat élvezi. Természetesen mint mindenben, itt is vannak kivételek, mint Janó Attiláné Puska Valéria, aki az idén az év Tolna megyei önkéntese díjat vehette át. Munkájával számos közéleti területen találkozhattak már a szekszárdiak, kevés olyan program van a városban és a megyében, ahol ne jelenne meg. Rengeteg programnak, adománygyűjtésnek és adományosztásnak a szervezésében tett tanúbizonyságot feltétel nélküli segítőkészségéről és figyelmességéről. A Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház számos programja valósult meg az ő önkéntes munkájának segítségével. Bármilyen kéréssel fordulunk hozzá, mindig lelkesen és maximális precizitással végzi el. Úgy gondolom, illetve a visszajelzések is ezt mutatják, hogy a díj a legjobb helyre került – hangsúlyozta az irodavezető.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek