2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Győr

Az EYOF talán az év legszebb emléke

Az év végéhez közeledve Borkai Zsolt polgármester értékelte az esztendőt, illetve bejelentette, hogy jövőre sportbált rendez a város, ahol díjazzák a legjobb sportolóinkat.

Ezen az ünnepségen mutatták be az EYOF legszebb pillanatait megörökítő fotóalbumot, valamint megnyílt a hazánk első olimpiai eseményét bemutató kiállítás is.


Egy kiállítás, amely feleleveníti az EYOF hangulatát
Fotó: O. Jakócs Péter

Győrben már évek óta hagyomány, hogy decemberben Borkai Zsolt polgármester, valamint dr. Somogyi Tivadar, dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármesterek évértékelő keretében mondanak köszönetet a média munkatársainak az egész éves munkáért, híradásért. Idén az Olimpiai Sportpark volt a helyszín, ahol megnyílt az EYOF-kiállítás: láthatók többek között a formaruhák, az érmek és a fáklya, találkozhatunk Hugooval, az EYOF kabalaállatával és a különböző kiadványokkal, emléktárgyakkal is.

Egy kép az EYOF megnyitóról, amely sokak szerint a nagy olimpián is méltó produkció lett volna
Fotó: O. Jakócs Péter

Borkai Zsolt az EYOF-fal kezdte, amelyet az Európai Olimpiai Bizottság legutóbbi közgyűlésén is mint minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváljaként emlegettek. A polgármester hangsúlyozta, a siker rengeteg elszánt ember összefogásának köszönhető. Hozzátette, olyan létesítmények épültek, mint például az Olimpiai Sportpark, amelyet ma már a győri fiatalok használnak nap mint nap, és kitért a magyar állam támogatásával megvalósult új kollégiumra is.


Számos beruházás valósult meg az EYOF kapcsán: új kollégium és lakások is épületek Fotó: EYOF Győr 2017

– Ha a 2017-es esztendő fejlesztéseit nézzük, elmondható, hogy az önkormányzat a költségvetéséből mintegy 20 milliárd forintot fordított erre a feladatra – ami önmagában sem kevés, de ha hozzátesszük az állami, az európai uniós támogatásokat, a már megkezdett beruházásokat, összességében százmilliárdos fejlődésről beszélhetünk – mondta a polgármester. Győr dinamikus gyarapodásának fontos motorja a gazdaság, s úgy néz ki, a városban működő vállalkozások az idén is jól teljesítettek, a 25 milliárd forint körül várható adóbevétel is erről árulkodik.

A mögöttünk hagyott esztendő beruházásai közül kiemelte, hogy milliárdos nagyságrendben valósultak meg közlekedési infrastruktúra-fejlesztések, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt Modern Városok Programnak is hangsúlyos eleme a közlekedési infrastruktúra további erősítése.

Európa Kulturális Fővárosa címre is pályázik Győr, s egyértelműen győzni szeretnénk! Grafika: Kókai Szilárd

– Az EYOF után egy másik fontos területen is nagy vállalkozásba kezdtünk, ez pedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat. Mindezt úgy tettük, hogy igyekeztünk a győrieket is minél jobban bevonni, összegyűjteni a véleményeket, ötleteket, és úgy összeállítani a pályázatot, hogy az esélyes legyen akár a végső győzelemre is. 2017 tehát összességében sikeres évnek mondható, de már most látható, hogy 2018-ban is számos feladat áll előttünk – jelentette ki Borkai Zsolt, majd az is kiderült, hogy 2018. február 17-én hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a városi sportbált. Ezen az eseményen rangos környezetben adják majd át a város legjobb sportolóinak járó díjakat.

Az EYOF fotóalbum, amely minden fontos hangulatot és mozzanatot megörökít
Fotó: O. Jakócs Péter

Végezetül bemutatták az EYOF fotóalbumát, amelyet nagy várakozás előzött meg. A szervezőbizottság fotósai több mint negyvenezer képet készítettek. A nyári játékokat felidéző 240 oldalas kiadványban a legjobb fotókból láthatunk tematikus válogatást az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának, valamint az EYOF médiaterületét összefogó Győr+ Média Zrt. munkatársainak szerkesztésében. Az egyes fejezetekben megelevenedik minden, amit átélhettünk. A kiadvány várhatóan a jövő év elejétől kapható a Baross úti Látogatóközpontban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.