2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Győr

Az EYOF talán az év legszebb emléke

Az év végéhez közeledve Borkai Zsolt polgármester értékelte az esztendőt, illetve bejelentette, hogy jövőre sportbált rendez a város, ahol díjazzák a legjobb sportolóinkat.

Ezen az ünnepségen mutatták be az EYOF legszebb pillanatait megörökítő fotóalbumot, valamint megnyílt a hazánk első olimpiai eseményét bemutató kiállítás is.


Egy kiállítás, amely feleleveníti az EYOF hangulatát
Fotó: O. Jakócs Péter

Győrben már évek óta hagyomány, hogy decemberben Borkai Zsolt polgármester, valamint dr. Somogyi Tivadar, dr. Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármesterek évértékelő keretében mondanak köszönetet a média munkatársainak az egész éves munkáért, híradásért. Idén az Olimpiai Sportpark volt a helyszín, ahol megnyílt az EYOF-kiállítás: láthatók többek között a formaruhák, az érmek és a fáklya, találkozhatunk Hugooval, az EYOF kabalaállatával és a különböző kiadványokkal, emléktárgyakkal is.

Egy kép az EYOF megnyitóról, amely sokak szerint a nagy olimpián is méltó produkció lett volna
Fotó: O. Jakócs Péter

Borkai Zsolt az EYOF-fal kezdte, amelyet az Európai Olimpiai Bizottság legutóbbi közgyűlésén is mint minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiváljaként emlegettek. A polgármester hangsúlyozta, a siker rengeteg elszánt ember összefogásának köszönhető. Hozzátette, olyan létesítmények épültek, mint például az Olimpiai Sportpark, amelyet ma már a győri fiatalok használnak nap mint nap, és kitért a magyar állam támogatásával megvalósult új kollégiumra is.


Számos beruházás valósult meg az EYOF kapcsán: új kollégium és lakások is épületek Fotó: EYOF Győr 2017

– Ha a 2017-es esztendő fejlesztéseit nézzük, elmondható, hogy az önkormányzat a költségvetéséből mintegy 20 milliárd forintot fordított erre a feladatra – ami önmagában sem kevés, de ha hozzátesszük az állami, az európai uniós támogatásokat, a már megkezdett beruházásokat, összességében százmilliárdos fejlődésről beszélhetünk – mondta a polgármester. Győr dinamikus gyarapodásának fontos motorja a gazdaság, s úgy néz ki, a városban működő vállalkozások az idén is jól teljesítettek, a 25 milliárd forint körül várható adóbevétel is erről árulkodik.

A mögöttünk hagyott esztendő beruházásai közül kiemelte, hogy milliárdos nagyságrendben valósultak meg közlekedési infrastruktúra-fejlesztések, és az Orbán Viktor miniszterelnökkel aláírt Modern Városok Programnak is hangsúlyos eleme a közlekedési infrastruktúra további erősítése.

Európa Kulturális Fővárosa címre is pályázik Győr, s egyértelműen győzni szeretnénk! Grafika: Kókai Szilárd

– Az EYOF után egy másik fontos területen is nagy vállalkozásba kezdtünk, ez pedig az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat. Mindezt úgy tettük, hogy igyekeztünk a győrieket is minél jobban bevonni, összegyűjteni a véleményeket, ötleteket, és úgy összeállítani a pályázatot, hogy az esélyes legyen akár a végső győzelemre is. 2017 tehát összességében sikeres évnek mondható, de már most látható, hogy 2018-ban is számos feladat áll előttünk – jelentette ki Borkai Zsolt, majd az is kiderült, hogy 2018. február 17-én hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a városi sportbált. Ezen az eseményen rangos környezetben adják majd át a város legjobb sportolóinak járó díjakat.

Az EYOF fotóalbum, amely minden fontos hangulatot és mozzanatot megörökít
Fotó: O. Jakócs Péter

Végezetül bemutatták az EYOF fotóalbumát, amelyet nagy várakozás előzött meg. A szervezőbizottság fotósai több mint negyvenezer képet készítettek. A nyári játékokat felidéző 240 oldalas kiadványban a legjobb fotókból láthatunk tematikus válogatást az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának, valamint az EYOF médiaterületét összefogó Győr+ Média Zrt. munkatársainak szerkesztésében. Az egyes fejezetekben megelevenedik minden, amit átélhettünk. A kiadvány várhatóan a jövő év elejétől kapható a Baross úti Látogatóközpontban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.