EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Az MSZP-s Simonka nemcsak fogyasztotta, hanem árulta is a kábítószert

Bár a Simonka Csabán elvégzett gyorsteszt negatív lett, később a véréből kimutatták, hogy fogyasztott kábítószert, sőt másoknak is értékesített ismeretlen forrásból származó drogokat – olvasható a hétfői Magyar Időkben.

Az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem gyanújával.


A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a Simonkánál tartott házkutatás során kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le – írja a Magyar Idők.

Az ügyvédként is tevékenykedő politikus – a törvényszék ismertetése szerint – a nyáron öröklési szerződést készített, mely szerint az örökhagyó, halála esetén, átruház egy budapesti ingatlant az örökösre, ha utóbbi eltartja, ápolja és életjáradékot fizet neki. Az örökhagyó még a nyáron elhunyt, Simonka pedig azt mondta az örökösnek, hogy ügyvédi díjjal tartozott neki, amit az örökös fizessen meg. A gyanúsítás szerint Simonka fenyegető hangnemre váltott és hamisított okiratokat nyújtott be a földhivatalhoz.


A bűncselekmények gyanúját a házkutatás során felvett jegyzőkönyvek mellett tanúk vallomásai, a beszerzett híváslisták, az igazságügyi írás- és okmányszakértői vélemény, a kábítószerrel kapcsolatos előzetes szakértői vizsgálati eredmények, valamint SMS-üzenetek támasztják alá – áll a közleményben.

Simonka tagadja, hogy bűncselekményt követett el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek