2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Bayer: Liberális diktatúra van

A liberális diktatúráról és a 2018-as választások tétjéről is beszélt Bayer Zsolt a Figyelőnek adott exkluzív interjújában. Az író, publicista szerint 2018 áprilisában nem csak a következő négy évről szavaznak a magyarok.

Most az a tét, hogy ez az ország megmarad-e olyannak, amilyennek ezt megörököltük, és ahogyan tovább akarjuk adni” – így fogalmazott a 2018-as választás tétjéről Bayer Zsolt. A publicista a Figyelőnek adott exkluzív interjújában azonban főként nem a napi politikáról, hanem értékrendjéről és világnézetéről beszélt. Bayer szerint ma a világon mindenhol liberális diktatúra van, de ahogy eddig egyetlen diktatúra, úgy ez sem tart majd örökké. Bayer hozzátette: „a mai liberalizmusnak valami teljesen torz képe van a szabadságról. És ez a liberális diktatúra, ennek a torz szabadságértelmezésnek a megvalósítására irányul.”


Bayer a divatos gender-elméletről megjegyezte: „ma a nyomorult nyugati ember abban látja az élet értelmet, a boldogulásnak és a szabadságnak a felső fokát, hogy legyen egy harmadik végcél, amire az a jel van kitéve, hogy se nem kisfiú, se nem kislány. Lehet azt mondani, hogy ez a szabadság, de szerintem ez nem szabadság, hanem ez elmebaj.” Az író szerint ennek a folyamatnak a megfékezésére az egyetlen megoldás, ha ’visszarégiesülünk’.

A napi politikai közegről Bayer a Figyelőnek azt mondta, hogy egyszerű, mint egy faék, ami nem inspirálja az embereket, hogy beleszálljanak. De emlékeztetett, egy sorsdöntő választás előtt állunk.


Az interjút teljes terjedelmében a Figyelő legfrissebb karácsonyi duplaszámában olvashatja el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.