EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Betanított munkákból él a toplistás DJ

Vályogházban él, lavórban fürdik, nincs egy rendes ruhája, mégis az ő zenéjére bulizik a fél világ. Reisz Róbert, művésznevén Robert R. Hardy hétköznap betanított munkás, hétvégén a világ egyik legjobb lemezlovasa.

Elképesztő mélyszegénységben él Dunaföldváron Reisz Róbert, a világ egyik legjobb lemezlovasa, aki előtt Angliától Argentínáig földig hajolnak a progresszív house zene rajongói. Robi három műszakban betanított munkásként dolgozik a Dunai Vasmű ércelőkészítőjében, kollégái nem hiszik el, hogy a dj-k Budapesttől Amerikáig az ő zenéit pörgetik. Sokan ismeretlenül ráírnak, levélben gratulálnak, hogy imádják a zenéjét. De ki ez a magyar fiatalember, akit Robert R. Hardy művésznéven ismer a zenei világ, és az argentínai, londoni és tallini vendégszereplése során kordonnal és testőrökkel védték a rajongóktól?


„Májusban az egyik albumommal, a világ legnagyobb zenei toplistáján, a Beatport-on egy héten át a harmadik helyen tanyáztam – mondja Robi. – Amikor az interneten rákerestem a művésznevemre, és megláttam magamat a lista élén, leestem a székről. Hiszen ezt az albumot a szobám sarkában pislákoló lámpafény mellett írtam. Azóta is folyamatosan fent vagyok a toplistákon, de már nem is figyelem. Meg aztán nyugodt életre vágyom, nem akarok én Majka lenni”.

A hírnévvel egyelőre sok pénz nem jár, Robi egy vályogházban él a feleségével, ahová se a víz, se a gáz nincs bevezetve. Az első zenéit egyszerű számítógéppel írta, ma már csúcstechnikával dolgozik, amit a minap beadott a dunaújvárosi zaciba, hogy kifizesse a villanyszámlát.


„Hogy miért kerültem ilyen helyzetbe? Mert annak idején svájci frank alapú kölcsönt vettem fel, azóta szenvedek. A fizetésem kétharmada a tartozásra megy, a feleségemmel 70 ezer forintból élek.”

Robinak nincsenek túlzott vágyai, szeretne egy jó fogorvost, hogy hibátlan legyen a mosolya. Aztán felújítaná a lakását, ahol a leendő kisbabáját nevelné majd. Számára most a legnagyobb kihívás a budapesti Millenáris Parkban a legnagyobb európai szilveszteri buli, MemoryLand lesz, ahol a világ legjobb lemezlovasaival – Dave Seaman, Danny Howells, Marcelo Vasami – együtt ő pörgeti majd a korongot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.