2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Betartották az ígéretet! Megmentették az állatokat

Egy nyuszit egy sötét faládából mentettek meg, nyolc macska ivartalanításában és gazdisodásában segítenek, valamint három kutya ivartalanítását szintén vállalja Dódity Gabriella önkormányzati képviselő jóvoltából a Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Centrum segítségével.

Az állatok ivartalanítására, valamint körülményeik javítására egy hónappal ezelőtt tett ígéretet Dódity Gabriella önkormányzati képviselő, aki egy, a Vöröskereszttel szervezett önkormányzati bejárás során szembesült a Kőbánya és Kispest határában húzódó kiserdőben uralkodó tarthatatlan állapotokkal. A Pilisi Parkerdő tulajdonában lévő területen élők lehetőségeikhez mérten valamelyest rendben tartáj a környezetüket, bár még így is jelentős a környezetkárosítás, de négylábú társaik tartása nem megfelelő. A hajléktalanok mellé szegődött kutyák nagyjából fél méteres láncra vannak kötve, és a környékükön egyre szaporodnak a macskák is. Dódity Gabriella akkor azt ígérte, hogy az ott élő kutyákról és macskákról gondoskodni fognak, elsősorban az ivartalanításukban segédkeznek majd.


A képviselő saját Facebook oldalán tudatta követőivel, hogy ismét kint járt a Vak Bottyán utcai erdőben a Segítő Angyalok állatvédő szervezet és a Vöröskereszt munkatársaival. Mint írta: mivel az ott élő emberek szállóra nem akarnak menni, így nekik élelemmel és ruhákkal tudnak segíteni. Az egyik nőnek Miskolcra szóló vonatjegyet vett a képviselő, és pénzt is adott neki az útra, hogy új életet kezdhessen a távol élő rokonainál. Régóta készült oda, de nem volt pénze, hogy jegyet vásároljon. A helyszínen három kutyát és nyolc macskát találtak, és amelyek ivartalanításában és oltásában a Park Állatgyógyászati Centrum nyújt segítséget.

A legjobb az lenne, ha lemondanának az állatokról, hiszen a saját ellátásuk is nehézkes. Mivel ezt nem tették meg, eledellel és futószár kialakításával segítünk nekik. Nagyon hálás vagyok a Segítő Angyaloknak ezért – mondta a Lokálnak Dódity Gabriella. Az állatmentők a bejárás során egy sötét, minden oldalán zárt faládában tartott nyuszit kimenekítettek borzasztó körülményei közül.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Erőforrások a hazai nemzetiségek

  Erőforrások a hazai nemzetiségek

  A magyar kormány erőforrásként tekint a hazai nemzetiségiekre – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Békés megyei Kétegyházán.

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

 • Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  A legfrissebb adatok szerint továbbra is folyatódott a növekedés a magyar turizmusban, egyre több külföldi turista érkezik Magyarországra, és a magyarok is többet utaznak. Tavaly novemberben közel 5 százalékkal nőtt a beutazó vendégforgalom, a belföldi turizmus pedig több mint 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.