2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Pécs

Beteg gyermekeken segítettek a futók

Ismét megrendezték azt a jótékonysági futást, amivel a kezelés alatt álló gyermekeknek segítenek. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány által szervezett futáson közel harmincan vettek részt. 

Bár idén talán kevesebben, azonban annál nagyobb adományozási kedvvel érkeztek a jótékonysági futásra, amit Pécs belvárosában tartottak.


(Fotó: Németh Kriszta)

– Jelenleg egy kerekesszékes mérlegre gyűjtünk, ami segítene a dózisbeállításnál és a gyógyszerelésnél – mondta Farkas Éva, az Eurakvilo alapítványi munkatársa. Emellett egy olyan levegőszűrő berendezést szeretnének beszerezni, amelyet később a kezelés alatt álló gyermekek osztályára tudnának beállítani.

(Fotó: Németh Kriszta)

Az alapítvány a rosszindulatú daganatos gyermekek kezelésében segít. Pécsre évente 30-40 rákos megbetegedéssel újonnan diagnosztizált beteg gyermek kerül.

Az Eurakvilo Alapítvány egyik fő célja a kezelés minőségének javítása, a beteg gyermekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük elősegítése. Bár a gyógyulás a betegek többségénél bekövetkezik, 4–10 gyermeket minden erőfeszítés ellenére sem tudnak meggyógyítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.