EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Program

Body Count-koncert lesz Budapesten jövő nyáron

Több mint húsz év után újra a magyar fővárosban ad koncertet a Body Count. A világhírű amerikai rapper, Ice-T heavy metál bandája 2018. június 17-én a Budapest Parkban fog játszani – közölte a szervező New Beat kedden az MTI-vel.

A Los Angeles-i Body Count eddig kétszer zenélt Budapesten, 1994-ben a Vörösmarty Művelődési Házban, három évvel később az egykori Rockvárban léptek fel.


A Body Count megalakítása 1990-ben az addigra már három sikeres szólólemezen túl lévő rapper Ice-T és a gitáros Ernie C közös ötlete volt. A hobbiprojektként indult csapat 1992-ben dobta piacra első, cím nélküli albumát, amelyen – akárcsak Ice-T számaiban – a durván szókimondó szövegek domináltak. A Cop Killer című dal miatt a debütáló anyagot egy időre be is vonták.

A humort sem nélkülöző, gyakran társadalom- és rendszerkritikus szövegek a későbbiekben is megmaradtak, a csapat 1997-g további két sikeres albumot (Born Dead, Violent Demise: The Last Days) jelentetett meg. Az alapító tagok közül már csak Ice-T és Ernie C vannak a bandában, a dobos Beatmaster V 1996-ban, a gitáros D-Roc the Executioner 2004-ben halt meg rákban, a basszusgitáros Mooseman egy utcai lövöldözésben hunyt el 2001-ben, ami csaknem a Body Count végét is jelentette.


A visszatérést 2006-ban a Murder 4 Hire című album jelentette, de a Body Count igazán 2014-re, a Manslaughter megjelenésével tért vissza eredeti önmagához, és idén jött a folytatás, a Bloodlust. Utóbbi nemcsak a közönség, hanem a kritikusok elismerését is kivívta, különösen a Black Hoodie című szám és annak klipje – a dalt a legjobb metál előadás kategóriában Grammy-díjra jelölték.

Kapcsolódó Cikkek