2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Aktuális

Boldog karácsonyt kívánt a magyaroknak Orbán

– Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik részt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tették, hogy ezen a csúcson sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország szuverenitását kis híján megsértették – fogalmazott videóüzenetében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozót követően.

– Megakadályoztuk, hogy olyan eredmények szülessenek az uniós csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra. Ahhoz, hogy ezt sikerült megakadályozni, sok millió magyar ember egybehangzó akarata kellett. Köszönet érte – tette hozzá, majd „szép adventet, áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket” kívánt a magyaroknak.


Orbán ezt megelőzően, péntek éjjel, a tárgyalások után is üzent az uniós fővárosból.

– Kézitusa volt, afféle politikai kézitusa… Továbbra is sokan vannak azok – nagyok és erősek –, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, utána pedig kötelezően, erővel szét akarják osztani őket. Így Magyarországra is be akarnak telepíteni idegeneket, migránsokat, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk. A közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a szlovénok és mi is. A hadállásokat meg tudtuk őrizni, de az ellenfeleinket nem tudtuk meggyőzni. A vita nem fejeződött be, azt a bíró felfüggesztette. Márciusban újra találkozunk, és folytatódik a küzdelem.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az RMDSZ szerint kettős mércét alkalmaz a román oktatási minisztérium

    Az RMDSZ szerint kettős mércét alkalmaz a román oktatási minisztérium

    A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) székelyudvarhelyi szervezete szerint kettős mércét alkalmaz a román oktatási minisztérium, amikor szeparatista jellegű politikai megnyilvánulásnak tekinti és elítéli, hogy a helyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai az iskola udvarán az egykori Nagy-Magyarország térképét rajzolták fel, de nem kifogásolja a román iskolák által centenáriumi vizuális elemként használt, Besszarábiát is magába foglaló térképeket Nagy-Romániáról.

  • Bedurvul! Pár nap alatt itt a tél!

    Bedurvul! Pár nap alatt itt a tél!

    Két hidegfront is eléri az országot a következő napokban – hétvégén és a jövő hét elején -, ami miatt jelentősen visszaesik a hőmérséklet – mondta Pintér Ferenc meteogyógyász péntek reggel az M1 aktuális csatornán.