2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Cavani megint elnyomta Neymart

Úgy tűnik, nem csitul a tizenegyesek körüli csörte Neymar és Edinson Cavani között. A két PSG-klasszis most a Troyes elleni 2-0-ra megnyert bajnokin kapott össze.

Hiába mondja folyamatosan a PSG edzője, Unai Emery, hogy az ő hatásköre, ki végzi el a tizenegyeseket, és emiatt nincs nézeteltérés a klub két legnagyobb sztárja, Neymar és Edinson Cavani között, a két csatár pályán mutatott magatartása nem ezt bizonyítja.


A Ligue 1 15. fordulójában a PSG a Troyes csapatát fogadta. A párizsi együttes a 41. percben tizenegyeshez jutott, miután Cavanit lerántották a tizenhatoson belül. Természetesen Neymar egyből ott termett, hogy majd ő elvégzi a büntetőt, azonban az uruguayi támadó lazán elnyomta a brazilt a fejével. Mikor Neymar odébb lépett, Cavani mosolyogva nyugtázta győzelmét, viszont gólt már nem ünnepelhetett, ugyanis kihagyta a büntetőt.

A párizsiak egyébként nem játszottak jól, de nyertek 2-0-ra. Az első találatot Neymar érte el egy távoli lövésből, majd gólpasszt adott Cavaninak. Ezzel a győzelemmel 10 pontos előnnyel vezeti a tabellát a PSG.


Mint tudjuk, Neymar rekordot jelentő 222 millió euróért (69 milliárd forint) igazolt a Barcelonából a PSG-be a nyáron, és már a szezon elején összekülönbözött Cavanival. A hírek arról szóltak, hogy a tizenegyeseket elvégzése okozza a nézeteltérést, ugyanis a szezon végén a csapat gólkirálya plusz egymillió eurót kap a klubtól. Cavaninak a vezetőség felajánlotta a bónuszt, ha összejön neki a cím, ha nem, de becsületére legyen mondva, visszautasította az ajánlatot, mondván, hogy ő ki szeretné érdemelni a pénzt.

Egyelőre úgy tűnik, az uruguayi lesz a győztes, ugyanis jelenleg 17 gólnál jár, Neymar pedig csak 9-et szerzett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.