2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Cigányvajdával alkudozott Vona Gábor

A kétarcúság nem új keletű találmány a Jobbikban: szem- és fültanú is megerősítette a Pesti Srácoknak, hogy Vona Gábor pártelnök 2009-ben romák szavazataiért kuncsorgott Sárközi Antal dunántúli cigányvajdánál, miközben nyilvánosan a romákat erőszakkal fenyegető Magyar Gárdát hordozta a tenyerén.

Megerősítette a Pesti Srácoknak Horváth Gyula ismert győri adószakértő annak a találkozónak a megtörténtét, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke 300 ezer kopogtatócédulát kért Sárközi Antal „Bandi” dunántúli cigányvajdától. A Jobbik és a vajda között kapcsolatot teremtő Horváth a portál kamerájának is elismételte, amit korábban Sárközi egy másik videófelvételen állított, miszerint a Jobbik a Magyar Gárda legnagyobb masírozása közepette is kapcsolatot keresett a cigánysághoz voksok megszerzése érdekében.


Mint ismert: Simicska Lajos csicskapártja a közelmúltban rendre megtagadta múltját, mintha jelenleg is aktív tagjainak korábbi cigány- és zsidóellenes megnyilvánulásai, holokauszttagadásai már nem számítanának. Most az is kiderült: a pálfordulás nem újdonság Vonáéknál.

2009-ben ugyanis Vona Gábor egyszerre volt a Jobbik és a Magyar Gárda elnöke. A betiltott gárda tagjai 2009-ben több helyütt is erőszakos incidensbe bonyolódtak roma csoportokkal. Így meglehetősen gyomorforgató a most napvilágot látott információ, miszerint Vona, miközben kirekesztő szólamokkal hergelte gárdistáit, titokban Sárközi vajdától kért 300 ezer kopogtatócédulát.


A Jobbik elnöke azt ígérte, hogy ha pozícióba kerülnek, meghálálja ezt a cigányságnak – emlékezett vissza Horváth Gyula, aki arról is beszámolt, hogy a Krisztina körúti 2009-es találkozón hárman voltak jelen, Vona Gábor, Sárközi Antal és ő. A korábbi videófelvételen Sárközi Antal még azt is hozzátette: Vona Gábor anyagi támogatást ígért a cigányságnak, ha megszerzik neki a 300 ezer ajánlószelvényt.

Simicska a Jobbikra szavaz

Az RTL Klubnak nyilatkozva Simicska Lajos elmondta, hogy a Jobbikra fog szavazni 2018-ban. Azt állította: pénzt nem ad a pártnak, szerződést viszont köt velük. Ezzel azokra a plakáthelyekre utalt, amelyeket nyomott áron és halasztott fizetéssel játszott át a szélsőséges pártnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.