2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

Cserhalmi: Fél év és rendbe jövök!

A Nemzeti Színház későbbre halasztotta a Úri muri bemutatóját, mert nem akarták kockáztatni Cserhalmi György teljes felépülését. A nemzet színésze azt mondta a Lokálnak, hogy még fél évre van szüksége ahhoz, hogy a gerincműtétje után rendbe jöjjön.

Cserhalmi György színész (Fotó: Máté Krisztián)

– Marha jól vagyok, mert már tudok járni, és ez a lényeg – kezdte a Lokálnak Cserhalmi György. – Bonyolult és nehéz gerincműtéten vagyok túl, és míg hasznosul az a sok minden, amit belém raktak, az körülbelül még fél év. Utána, azt hiszem, mindent lehet, akár azt is, amit egy élsportoló csinál, ha győzöm izomzatban. Nem tervezek előre, az a tervem, hogy meggyógyulok – tette hozzá a színész.


„A legfontosabb számunkra az, hogy kompromisszummentes előadás születhessen Móricz művéből, és ne kockáztassuk Cserhalmi György teljes felépülését. Az előadás próbái folynak, de e két szempontot figyelembe véve a bemutatót későbbre kell halasztanunk” – fogalmazta meg a Nemzeti Színház és egy videót is megosztottak, ahol Cserhalmi elmondta, hogy üzembiztos előadást szeretne, ezért kell a január 7-i bemutatót elhalasztani. Elárulta, hogy azok az izmok „hiányoznak”, amelyek tartják a gerincét, és a napi négy óra próba is megviselte. A színművész életét hosszú évek óta megkeserítik a gerincbántalmak, az is előfordult, hogy nem tudott lábra állni. Tavaly a Lokál Extrával osztotta meg, hogy komoly műtét vár rá.

– Kétségtelen, hogy ez a probléma „elvitt” néhány évet az életemből. Sok volt az ücsörgős, fekvős nap. Ha fel is keltem, sok értelme nem volt, mert mintha két farönkön álltam volna, estem, keltem. Gerinccsatorna-szűkületem volt, azt ki kellett pucolni. Persze ha valami borul a gerincnél, biztos, hogy azt az egyik láb megsínyli. A műtét után minimum három hónapos rehabilitáció vár rám. De ez az egész nem zavar, annyi műtétem volt már, és nagyon bízom az orvosokban, tudom, hogy mire képesek. Meg hát hogy elüssem az egész komolyságát: csak terminátorként szabad meghalni…


Kapcsolódó Cikkek