EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Csoportelsőként jutottak tovább

Mindhárom mérkőzését megnyerte az Euroliga selejtezőjében a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata, amely csoportelsőként jutott tovább a nemzetközi sorozatban. Mihók Attila tanítványai két görög és egy francia csapatot utasítottak maguk mögé a Fabó Éva Sportuszodában. 

A francia Lille együttese ellen kezdte az Euroliga dunaújvárosi fordulójának találkozóit a dunaújvárosi női vízilabdacsapat. A hazai pálya, úgy tűnt, inkább „doppingolja”, mintsem kényszeredetté teszi az egyetemistákat, akik már az első negyedben 5-0-ra elhúztak francia vetélytársaiktól. A második felvonás azonban nem úgy sikerült, ahogyan azt a vendéglátók elképzelték, hiszen a Lille egy 4-0-s negyedet produkálva egy gólra felzárkózott. Jót tett azonban az ötperces nagyszünet a hazaiaknak, akik a harmadik játékrészben ismét magukhoz ragadták a vezetést, az utolsó etapban pedig összesen négy gólt szereztek úgy, hogy egyet sem engedtek a galloknak, így végül 12-5-ös sikernek örülhettek a nemzetközi megmérettetés első mérkőzésén.


Mindhárom mérkőzésén jó formát hozott a DUE

A háromnapos viadal második napján a görög Glyfada ellen ugrottak vízbe Gurisatti Grétáék. A hellén együttes csak az első játékrészben tudta közel tartani magához a DUE együttesét, amely ekkor még „csak” 4-2-es előnyt dolgozott ki, ám a folytatásban már végig uralta a játékot: a második negyedben négy gólig jutottak a dunaújvárosiak, míg a görög együttesnek egyszer sem sikerült mattolnia a hazai kapust, a félidő után pedig egy 7-1-es roham után a harmadik negyedben már eldőltnek látszott a találkozó. A hajrára sem engedtek azonban ki Szilágyi Dorottyáék, akik végül 18-4 arányú sikernek örülhettek.

A harmadik napon a görög  NC Vouljagmeni volt a dunaújvárosiak ellenfele, és mivel ez a meccs döntött a csoportelsőségről, nagy csatára volt kilátás a Fabó Éva Sportuszodában. A „küzdő” felek nem is okoztak csalódást a kilátogatóknak: az első játékrész végén 6-6-os döntetlen állt az eredményjelzőn, ami mutatja, milyen elszántan játszottak a csapatok. A következő negyedben ugyan két góllal sikerült ellépnie a DUE- Maarsk Graphics csapatának, de a nagyszünet után csak az eredmény változott, a kétgólos különbség nem (10-8). Maradt tehát izgalom a záró játékrészre, ekkor azonban már nem bízták a véletlenre a pontok sorsát a vendéglátók, és 14-10-es győzelmet aratva bebiztosították elsőségüket és természetesen a továbbjutást az Euroliga selejtezőjének „B” csoportjában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.