EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Csúcson a Fidesz, zuhan a Jobbik és az MSZP

Rekordmagas, 57 százalékos a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében – derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

A kormánypárt az októberi – szintén rekordnak számító – 54 százalékát fejelte meg novemberben három százalékkal. A Jobbik július óta folyamatosan veszít népszerűségéből, jelenleg 13 százalékon áll Vona Gábor pártja. Az MSZP május óta van zuhanórepülésben van, és bár októberben egy kicsit tudtak erősödni (12 százalék), most ismét a szeptemberi mélyponton (11 százalék) vannak.


A parlamentbe még az LMP és a DK jutna be 6-6 százalékkal. Hasonlóak a számok az Idea intézetnél: náluk a Fidesz 42, a Jobbik pedig 15 százalékon áll a biztos pártválasztók körében. Érdekesség, hogy az Idea szerint Gyurcsány Ferenc DK-ja (11 százalék) megelőzte az MSZP-t (10 százalék), az LMP pedig 7 százalékon áll.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.