EUR: 323,52 Ft
CHF: 277,41 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Denevérek ejtették túszul a kisváros lakóit

Több mint 200 ezer nagy testű denevér lepett el egy kisvárost Ausztráliában. Az óriás repülőkutyák az elmúlt héten árasztották el Charters Towert, ahol szörnyű bűz terjeng és szinte elviselhetetlenné vált a denevérek visító hangja.

A helyi tanács már lezárt két közparkot, egy uszodát és több közterületet.


A város nagy repülőkutya-kolóniának ad otthont a régióban őshonos eukaliptusz túlszaporodása miatt, a lakosok szerint azonban mostanra „túszul ejtették őket” az állatok. A denevérek eddig csak apró kellemetlenséget jelentettek, „a probléma azonban annyira eszkalálódott, hogy már senki sem mer kilépni a házából” – fogalmazott Snow Hearne, aki hét éve él a városban. „A bűz szörnyű, a visító hang pedig különösen esténként elviselhetetlen, főleg most, párzási időszakban” – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.