2018. október 16., kedd
Gál

Külföld

Denevérek ejtették túszul a kisváros lakóit

Több mint 200 ezer nagy testű denevér lepett el egy kisvárost Ausztráliában. Az óriás repülőkutyák az elmúlt héten árasztották el Charters Towert, ahol szörnyű bűz terjeng és szinte elviselhetetlenné vált a denevérek visító hangja.

A helyi tanács már lezárt két közparkot, egy uszodát és több közterületet.


A város nagy repülőkutya-kolóniának ad otthont a régióban őshonos eukaliptusz túlszaporodása miatt, a lakosok szerint azonban mostanra „túszul ejtették őket” az állatok. A denevérek eddig csak apró kellemetlenséget jelentettek, „a probléma azonban annyira eszkalálódott, hogy már senki sem mer kilépni a házából” – fogalmazott Snow Hearne, aki hét éve él a városban. „A bűz szörnyű, a visító hang pedig különösen esténként elviselhetetlen, főleg most, párzási időszakban” – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drámaian zsugorodnak a svájci gleccserek

    Drámaian zsugorodnak a svájci gleccserek

    Hatalmas tömegű, 1,4 milliárd köbméternyi jeget vesztett a nagyjából 1500 svájci gleccser tavaly szeptember óta – jelentette be kedden a svájci tudományos akadémia.

  • Kevesebbet bagózhatuk, csökkent a világ cigarettatermelése

    Kevesebbet bagózhatuk, csökkent a világ cigarettatermelése

    Az elmúlt öt évhez hasonlóan 2017-ben is tovább csökkent a világ cigarettatermelése: a csúcsot jelentő 2012-es adatokhoz képest mintegy tavaly 500 milliárd darabbal kevesebb, összesen 5894 milliárd darab cigarettaszálat állítottak elő a világon – hangzott el az Európai Dohánytermesztők Szövetségének (Unitab) kongresszusán kedden Brüsszelben.