EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb X.kerület

Digitális fejlesztés a kerületi iskolákban

Hatalmas informatikai korszerűsítést hajt végre a kormány a budapesti és Pest megyei iskolákban, ahol összesen húszezer számítógép és laptop, valamint hétezer projektor segíti hamarosan a diákok és a tanárok munkáját. Kőbányára is szép számban jutott az eszközökből.

A X. kerület tizenhat köznevelési intézménye összesen 381 asztali számítógépet és monitort, 173 laptopot és 173 projektort vehetett át karácsony előtt. A korszerű gépeket a Szent László Gimnáziumban György István kormánymegbízott, Kovács Róbert polgármester és Varjúné dr. Fekete Ildikó tankerületi vezető adta át az iskolaigazgatónak.


Kovács Róbert polgármester le is tesztelte a készülékeket

György István felhívta a figyelmet, hogy soha nem látott mértékű fejlesztést hajt végre a kormány az iskolákban, amelynek során a központi régió 650 iskolájába összesen 6,2 milliárd forint értékben szereztek be eszközöket hazai forrásból. Mint mondta, az oktatás stratégiai ágazat, amelyet az átalakítások után mára nyugodtabb időszak és a kibontakozás jellemez. Kovács Róbert polgármester hangsúlyozta, Kőbánya továbbra is igyekszik támogatni a kerület közoktatási rendszerét. Emlékeztetett, a gyerekek mindennapjainak részei az informatikai eszközök, és mára elképzelhetetlen nélkülük az oktatás.

Ez csak a kezdet, jövőre tabletek és széles sávú internet is érkezik

– Egyszerre ilyen mennyiségű eszköz érkezésére régen volt példa – hangsúlyozta a tankerület vezetője, aki hozzátette, tavasszal tabletek beszerzésével és a széles sávú internet kiépítésével folytatódnak a fejlesztések. A gimnázium igazgatója, Sárkány Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a gépek  a legkorszerűbb technikát képviselik. Kiemelte: a projektorok a szemléltetésben, élményszerű munkában segítik a pedagógusokat, a szaktantermekben elhelyezett számítógépeket pedig a kiscsoportos projektmunkák során is használhatják a diákok.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.