EUR: 321,06 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XVI.kerület

Díjazták a legjobbakat

101 gyerek vehette át az elismerést (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Az önkormányzat Ács Anikó által vezetett Köznevelési, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottsága a most zajló tanévre is pályázatot hirdetett a 4–11. évfolyamra járó általános vagy középiskolai tehetséges tanulók támogatására.

Azoknak a kerületi tanulóknak a jelentkezését várták, akik a mostani és az előző tanévben hazai vagy nemzetközi tanulmányi, műveltségi, művészeti vagy sportversenyen kiemelkedő helyezést értek el.


Az Erzsébetligeti Színház nagytermében 101 diák vehette át az elismerést Kovács Péter polgármestertől, Szász József alpolgármestertől, Ács Anikótól, a bizottság elnökétől és Szatmáry Kristóf parlamenti képviselőtől, aki külön jutalomban részesítette Barki Zsófia Rékát, Egri Zsófiát, Göndör Jakabot, Sajósi Benedeket és Sajósi Mártont.

Kovács Péter beszédében idén is hangsúlyozta, hogy a támogatásban részesülő diákok a kerület elitjéhez tartoznak. Arra kérte őket, ameddig lehet, törekedjenek arra, hogy ennek a csoportnak a tagjai maradjanak. Köszönetet mondott a gyerekek szüleinek is, akik mindenben támogatják őket, hogy tehetségüket kamatoztatni tudják. A ünnepségen fellépett Kertész Domokos Bodó, aki egy verset szavalt el német nyelven és Mészáros Jázmin, aki fuvolán játszott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.