2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Tatabánya

Díjjal jutalmazták a folyamatos fejlődést

A Komárom-Esztergom Megyéért Díjat vehette át nemrég a Tatabányai Sport Club. A megyeszékhely sportegyesülete évek óta remek eredményekkel büszkélkedhet, a klubvezetés azonban úgy érzi, az elismerés nem csupán ennek köszönhető.

– Kiváló közösség van nálunk, ez a sikerek egyik fontos összetevője – hangsúlyozta Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club (TSC) ügyvezető-elnöke. – A több évtizede nálunk dolgozó szakemberek nemcsak szakmailag felkészültek, hanem emberileg is rengeteget adnak az egyesületnek és a nálunk sportoló fiataloknak egyaránt.


A TSC az elmúlt években folyamatosan fejlődött: mind a sportolói létszám, mind a szakosztályok száma nőtt. Az utánpótlásra azonban edzői vonalon is odafigyelnek.

Kiváló közösség van nálunk, ez a sikerek egyik fontos összetevője – árulta el Sámuel Botond

– Az általam klubvezetőként meghirdetett program egyik fontos eleme az életpályamodell – mondta el Sámuel Botond. – Ahhoz, hogy hosszú távon tartható legyen a magas szakmai nívó, szükséges a fiatal trénerek bevonása. Szerencsére elmondhatjuk, hogy egyre több 25–30 éves, diplomás, jól képzett tréner tevékenykedik nálunk – legyen szó akár atlétikáról, akár birkózásról, akár kézilabdáról. Úgy érzem, manapság edzőink a korábbiakhoz képest jó színvonalon, megfelelő környezetben, minden szempontból megbecsülve végezhetik munkájukat – bár esetükben talán frappánsabb lenne a hivatás szót használni.


A klub folyamatos partneri viszonyra törekszik mindenkivel: a város és a megye vezetésével, az iskolákkal és a szakági szövetségekkel egyaránt. Emellett a sport infrastruktúrája is folyamatosan fejlődik: ennek bizonyítéka a már felépült atlétikai ugrócsarnok, amely mellett a tervek szerint két éven belül egy cselgáncs- és egy multifunkcionális sportcsarnok is áll majd, de jövőre a Grosics Gyula Stadion rekortán futópályája is megújul.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.