EUR: 337,65 Ft
CHF: 318,58 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb Győr

Egész adventben vár a jótékonysági faház

Ahogy az már évek óta lenni szokott, az adventi vásárral együtt a jótékonysági faház is várja a segíteni vágyókat. Számos civil szervezet képviselteti magát a karácsony eljöveteléig.

A szokott helyen, a Széchenyi tér Czuczor Gergely utcai sarkánál vár mindenkit a jótékonysági faház, amelynek megnyitóján Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a megjelentetek, de ott voltak a történelmi egyházak képviselői és Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője is.


Sütő Csaba a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője és Fekete Dávid, a támogatást átadásakor (b.-j.)
Fotó: O. Jakócs Péter

– Ezekben a hetekben többet gondolunk a rászorulókra, a bajban lévőkre, így a jótékonysági faháznál mindenki segíthet, aki szeretne és módja van rá – kezdte Fekete Dávid. – Szinte minden egyes nap más és más civil szervezet képviselteti magát, az adományozókat pedig mindennap forró teával várják egy kis beszélgetésre is. A város vezetőivel és az önkormányzatok képviselőivel is találkozhatnak az érdeklődők – mondta el az alpolgármester, majd Sütő Csabához fordult, hogy átadja azt a 100 ezer forintot jelképező táblát, amellyel a város segíteni kívánja a hajléktalanok ellátását.

– Köszönjük, hogy ismét segítséget nyújt a város – reagált Sütő Csaba. – Az elmúlt napok időjárása ismét emlékeztetett minket, hogy tél van, s nagyon komolyan helyt kell állnunk a hajléktalanellátásban, ami energia és pénz is. Így nagyon köszönjük a segítséget a városnak és mindenkinek, aki szívén viseli a sorsukat. Ezekben az időkben még inkább gondot kell fordítanunk a lelki törődésre is, nem csak a fizikai ellátásra – zárta a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője.


Rengeteg finomság várta a segíteni akarókat a Jóságsüti Vásáron, amelynek helyszíne a jótékonysági faház volt
Fotó: O. Jakócs Péter

Ezt követően a történelmi egyházak vezetői megáldották a jótékonysági faházat, s Isten segítségét kérték a rászorulók megsegítésére, illetve köszönetet mondtak mindazoknak, akik bármely módon segítő kezet nyújtanak az elesetteknek.

Kapcsolódó Cikkek