2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Egész Hímesháza Micheliszért izgul

A tévé elé ül ma este Hímesháza népe. Michelisz Norbert, az ezerlelkes baranyai falu szülötte a WTCC világbajnoki címéért száll harcba. Ha nyer, örömükben, ha veszít, bánatukban isznak majd a helyi szurkolók.

– Micsoda kérdés? Naná, hogy nézem a világbajnoki futamot – teremtette le Éva, a hímesházi önkormányzat munkatársa a Lokál újságíróját a bevezető kérdés hallatán. – Mindenki ismeri Norbit és a családját, természetes, hogy szurkolunk neki.


A Rittlinger-presszó tulajdonosa sem hagy semmi kétséget afelől, hogy ezúttal garantáltan tele lesz a kissé szűkös vendéglátóhely.

– Annál is inkább, mert a polgármester megígérte, hogy a nagy futam előtt felállít egy nagy kivetítőt, hogy mindenki jól láthassa, hogyan vezet Norbi – mondja határozottan Rittlinger Zsuzsanna. – Persze jobb lenne a helyszínen, Katarban biztatni, de így is büszkeség tölt el mindenkit errefelé, hogy Hímesháza szülöttéből világbajnok lehet.


Michelisz Norbi szinte napra pontosan hét éve nyerte első futamát a WTCC-sorozatban.

– Makaón fogalmaztam meg először azt, hogy vb-t akarok nyerni – írta blogjában a pilóta, aki az autósport első magyar világbajnoka lehet. – Most úgy érzem, készen állok a feladatra, és Katarban megvan az esélyem, hogy befejezzem azt, amiért hét éve keményen dolgozom.

/Fotó: MTI – Marjai János

 

A pénteki program:

12.30 – Időmérő edzés (Eurosport 2, M4 Sport)
13.30 – MAC3 csapatidőfutam (Eurosport 2, M4 Sport)
19.15 – Nyitó futam (M4 Sport)
20.15 – Főfutam (M4 Sport)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek