2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Egész nap Johnny Hallyday slágerei szólnak a brüsszeli metróban

Egész nap Johnny Hallyday dalai szólnak szerdán a brüsszeli metróban tisztelgésként a hajnalban elhunyt francia énekes és színész emléke előtt – jelentette be a belga főváros tömegközlekedési vállalata (STIB).

“Johnny Hallyday emlékére ma az elhunyt legnagyobb slágereit fogjuk játszani a metróban” – írta a társaság reggel a Twitteren.


Számos francia nyelvű belga rádió- és tévécsatorna különleges adással készül a “francia Elvisként” is emlegetett énekes halála miatt.

Az RTBF közszolgálati televízió műsorában Rudy Léonet újságíró hangsúlyozta, hogy a belga apától született Johnny Hallyday “ikonná vált a francia kultúrában, nem pusztán egy énekes volt”.

Charles Michel belga kormányfő szerda reggel “hatalmas művésznek” nevezte az énekest, akinek a nemzedékeken átívelő munkásságára mindig emlékezni fogunk.

“Életünk egy része távozik Johnny Hallyday-jel” – közölte Didier Reynders belga külügyminiszter.

Hallyday – eredeti nevén Jean-Philippe Smet – 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küzdött. Pályafutása az 1960-as években kezdődött, és a francia szórakoztatóipar egyik legnagyobbjaként tartották számon.

Belga apjára tekintettel “érzelmi okokból” egy időben próbálta megszerezni a belga állampolgárságot, de aztán felhagyott ez irányú erőfeszítéseivel.

A 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadás után más külföldi előadóktól eltérően Hallyday a biztonsági aggodalmak ellenére sem volt hajlandó törölni két belgiumi koncertjét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.