EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Egy napon belül két oroszlánfóka-támadás történt

Huszonnégy órán belül két súlyos oroszlánfóka-támadás is történt a San Franciscó-i öbölben, a területet le is zárták a látogatók előtt – közölte a Golden Gate National Park Service (NPS).

A parkszolgálat Twitter-bejegyzése szerint az Aquatic Park-öböl még hétfőn is le lesz zárva, mivel “jelentések érkeztek egy agresszív tengeri emlősről, amely megharapott néhány úszót”.


Egy illetékes szerint pénteken az ágyéka környékén harapott meg egy férfit egy oroszlánfóka. Az úszó nagyon súlyos sérülést szenvedett, és azonnal kórházba kellett szállítani.

Huszonnégy órán belül ez volt a második eset a népszerű öbölben, ahol csütörtökön a jobb felkarján harapott meg egy oroszlánfóka egy férfit, aki az Aquatic Park területén kívül úszott. A rendőrség szerint a férfi sok vért vesztett, és miután a helyszínre elsőként kiérkező hatóságok ellátták, kórházba vitték.

A Golden Gate NPS figyelmeztetéseket helyezett ki a strandon. A parkszolgálat emberei szerint az oroszlánfóka-támadások nagyon ritkák. Utoljára nagyjából 11 évvel ezelőtt történt hasonló eset.

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint az oroszlánfókák viselkedése kiszámíthatatlan, az állatok hamar agresszívvá válnak, ha megzavarják őket, betegek vagy a borjaikat védik.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.