EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Sopron

Egyre népszerűbb a gospel

Nagyszabású gospelshow-val készül a Sopron Gospel, amely december 18-án lép fel az evangélikus templomban. A gospel a leghűségesebb városban is egyre népszerűbb.

Az idei szezonban Sopronban csak egy alkalommal, december 18-án lép fel a Sopron Gospel együttes, így nem csoda, hogy már lázban égnek a rajongók. A népszerű helyi formáció igazán nagyszabású show-val készül, az evangélikus templomban fellép a nemzetközi hírű Big John and the Soul of Gospel is.


Remek a kapcsolat a Sopron Gospel és Big John között
Fotó: Sopron Gospel

– John Whitfielddel egy-két éve ismerkedtünk össze, és nagy sikert aratva koncerteztünk már vele a városban. John most elhozza a saját zenekarát. A több mint kétórás koncerten nemcsak külön-külön adnak műsort az együttesek, hanem a koncert felét a közös zenélés tölti ki – mesélte Kun Olga, a Sopron Gospel meghatározó tagja. Az énekesnő elmondta, hogy a mindenki által jól ismert gospelstandardok mellett (Oh Happy Day, Down by the Riverside, Higher and Higher) a new gospel, azaz a modern, új gospel zenei hullámból is kerül dal a repertoárba.
– Úgy érezzük, ez teszi teljesen egyedivé a mostani estét, hiszen ilyen Európában még nem fordult elő, ahogy olyan sem, hogy amerikai gospelénekesek és európai gospelegyüttes közösen adjon koncertet.

Nagyszabású show-val készül a Sopron Gospel az Evangélikus templomban
Fotó: Sopron Gospel

A hangverseny varázsát emeli a Kalimba gyermekkórus közreműködése, amelynek vezetői a Sopron Gospel tagjai.
A helyi formáció sok helyen lép fel Ausztriában, de az énekesek úgy érzik, a leghűségesebb városban is egyre többen szeretik ezt a műfajt. – Folyamatosan nő az érdeklődés. A gospel stílus gyakorlatilag örömzenét jelent, mondandója általában vallási üzenetű, így rendkívül aktuális karácsony előtt – zárta Olga.


 

A vendégzenekar
A december 18-ai koncerten fellépő Big John and The Soul of Gospel kilenc éve turnézik, vezetője az amerikai születésű Big John. Az előadó miután amerikaifutball-játékosként Európába költözött, elhatározta, hogy alapít egy formációt, amely visszarepíti őt a családjában generációkra visszavezethető gospelzenéléshez. A kórus tagjai amerikai és afrikai énekesek. Tagjai: John Whitfield, Gianna Charles, Mani Obeya, Kay Elizabeth, Didier Ruckeli, Cynthia Cee, Anabella Mollova.

 

The Gospel Show
December 18. 18 óra – evangélikustTemplom
Fellép: Bigh John and The Soul of Gospel, Sopron Gospel, Kalimba Gyermekkórus

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.