EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Sopron

Egyre népszerűbb a gospel

Nagyszabású gospelshow-val készül a Sopron Gospel, amely december 18-án lép fel az evangélikus templomban. A gospel a leghűségesebb városban is egyre népszerűbb.

Az idei szezonban Sopronban csak egy alkalommal, december 18-án lép fel a Sopron Gospel együttes, így nem csoda, hogy már lázban égnek a rajongók. A népszerű helyi formáció igazán nagyszabású show-val készül, az evangélikus templomban fellép a nemzetközi hírű Big John and the Soul of Gospel is.


Remek a kapcsolat a Sopron Gospel és Big John között
Fotó: Sopron Gospel

– John Whitfielddel egy-két éve ismerkedtünk össze, és nagy sikert aratva koncerteztünk már vele a városban. John most elhozza a saját zenekarát. A több mint kétórás koncerten nemcsak külön-külön adnak műsort az együttesek, hanem a koncert felét a közös zenélés tölti ki – mesélte Kun Olga, a Sopron Gospel meghatározó tagja. Az énekesnő elmondta, hogy a mindenki által jól ismert gospelstandardok mellett (Oh Happy Day, Down by the Riverside, Higher and Higher) a new gospel, azaz a modern, új gospel zenei hullámból is kerül dal a repertoárba.
– Úgy érezzük, ez teszi teljesen egyedivé a mostani estét, hiszen ilyen Európában még nem fordult elő, ahogy olyan sem, hogy amerikai gospelénekesek és európai gospelegyüttes közösen adjon koncertet.

Nagyszabású show-val készül a Sopron Gospel az Evangélikus templomban
Fotó: Sopron Gospel

A hangverseny varázsát emeli a Kalimba gyermekkórus közreműködése, amelynek vezetői a Sopron Gospel tagjai.
A helyi formáció sok helyen lép fel Ausztriában, de az énekesek úgy érzik, a leghűségesebb városban is egyre többen szeretik ezt a műfajt. – Folyamatosan nő az érdeklődés. A gospel stílus gyakorlatilag örömzenét jelent, mondandója általában vallási üzenetű, így rendkívül aktuális karácsony előtt – zárta Olga.


 

A vendégzenekar
A december 18-ai koncerten fellépő Big John and The Soul of Gospel kilenc éve turnézik, vezetője az amerikai születésű Big John. Az előadó miután amerikaifutball-játékosként Európába költözött, elhatározta, hogy alapít egy formációt, amely visszarepíti őt a családjában generációkra visszavezethető gospelzenéléshez. A kórus tagjai amerikai és afrikai énekesek. Tagjai: John Whitfield, Gianna Charles, Mani Obeya, Kay Elizabeth, Didier Ruckeli, Cynthia Cee, Anabella Mollova.

 

The Gospel Show
December 18. 18 óra – evangélikustTemplom
Fellép: Bigh John and The Soul of Gospel, Sopron Gospel, Kalimba Gyermekkórus

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.