2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Sopron

Egyre népszerűbb Lilienn és Tibor

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Lilienn & Kónyai Tibor ének-zongora duó a hazai zenei élet különleges színfoltja. A formáció idén is eljutott az ország vezető jazzklubjaiba, de külföldről sincs hiány megkeresésből.


– Szerencsére ismét aktív évet tudhatunk magunk mögött. Mindent összegezve, 2017 igen mozgalmasnak bizonyult a duónk számára: rengeteg  koncertet adtunk, köztük voltak külföldi és hazai fesztiválfellépések, klubkoncertek, céges rendezvények – kezdte Kónyai Tibor.
A Lilienn & Kónyai Tibor duó az utóbbi években dinamikus fejlődést mutat, Sopronon túl már országszerte ismerik a formációt.


– Igazi törzsközönséget tudhatunk már magunkénak, amit óriási dolog, hiszen ezt az utat saját magunk jártuk be. Külön öröm számunkra, hogy többször szerepelhettünk különböző tévéműsorokban. Így volt alkalmunk zenélni a Balatoni Nyárban a Duna Televízióban vagy az M5 Hétvégi belépő című műsorában – elevenítette fel élményeit a muzsikus.

A soproni zongoraművész kiemelte, hogy idén eljutottak a Veszprém Fesztre és Pozsonyba is, nemrég pedig Spanyolországban jártak.


És hogy mik a jövő évi tervek? – Még karácsony előtt fellépek egy kedves énekesnő ismerősömmel a Soproni Adventon. Jövőre ismét meghívást kaptunk a SzerencseSzombat című műsorba. Februárban Dívák és fűszerek címmel lesz egy különleges koncert, valamint  Szív, lélek, ízek és műfajok harmonikus találkozása a Zwack Múzeumban Malek Andreával. Nem utolsósorban pedig ismét készülünk Dániába, és már a New York-i koncertünk is szervezés alatt áll – nyilatkozta Kónyai Tibor.

Kónyai Tibor a Soproni Adventon
Az Estelle és Kónyai Tibor Jazz Duó koncertje
December 23. 17 óra, Várkerület

Estelle és Kónyai Tibor 2008-ban alapították meg duójukat Sopronban. A jelenleg Berlinben dolgozó és élő különleges hangú, érzékeny énekesnő az autentikus népdaléneklés mellett több, különböző műfaj (jazz, pop, francia sanzon) hiteles képviselője.

A Lilien & Kónyai Tibor duót impozáns helyekre hívják
Fotó: KT

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.