EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb IX.kerület

Együtt az integrált konditeremért

A Budapest Airport átadta a XIII. kerületi Tátra utcában működő SUHANJ! Alapítványnak jótékonysági futóversenye, a Runway Run nevezési díjaiból befolyt adományt, amely több mint hatmillió forint.

Sőt az elmúlt három évben összegyűjtött támogatás összege megközelíti a 16 millió forintot, amelyet az alapítvány elsősorban a kerületben található integratív edzőterem, a SUHANJ! Fitness kialakítására fordított.


Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója és Szarvas Gábor, a Budapest Airport EHS igazgatója között a fitnessterem egyik használója, Fenyvesi Zoltán „Wheelchairguy”;

Mi az a Runway Run?

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a Budapest Airport a Runway Run elnevezésű jótékonysági futóversenyt, amely Európa-szerte számos szempontból egyedülálló esemény. A résztvevők egy forgalmas nemzetközi repülőtér futópályáján mérettetnek meg. A versenyen a nemzetközi légi közlekedési szakma és a repülőtér partnerei, neves sportolók, politikusok és hírességek futnak együtt, illetve idén újdonság volt, hogy gyerekek számára kijelölt távon is lehetett indulni. A szeptember elején tartott versenyen az indulók az egészségük mellett egy jó célt is szolgálva álltak rajthoz: a Budapest Airport a nevezésekből befolyt összeg egy részével a SUHANJ! Alapítványt támogatja.

A repülőtér és az alapítvány hároméves együttműködése során a Budapest Airport összesen több mint 15 millió forinttal támogatta a SUHANJ! működését, az összeget a közhasznú szervezet saját tervei megvalósítására használta fel. Ezek között első helyen szerepel egy 2016 augusztusában megnyitott akadálymentes, integratív edzőterem kiépítése és fejlesztése, amely az első olyan edzőterem Magyarországon, ahol mozgás-, látás- vagy értelmi sérült emberek együtt sportolhatnak ép társaikkal.

Ily módon a kerületben működő sportlétesítmény a társadalmi integráció egyik fontos eszköze, amire nagy igény van mind a sérült, mind pedig az egészséges sportolni vágyók részéről. A SUHANJ! Fitness több mint húszezer vendégbelépést regisztrált az intézmény működésének első évében, a vendégek 20 százaléka valamilyen fogyatékossággal él. A közhasznú szervezet a mintegy 60 millió forint összértékű beruházást kizárólag magánadományokból valósította meg.
– A repülőtér üzemeltetője a hároméves együttműködés után is szeretné fenntartani a kapcsolatot a SUHANJ! Alapítvánnyal, hiszen a hátrányos helyzetű emberek integrációja mindannyiunk közös célja – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója, aki hozzátette, meggyőződésük, hogy a sport segítségével a testileg vagy értelmileg valamilyen módon akadályozott emberek kapcsolatokat teremthetnek, erősödik önértékelésük, motiváltabbá válnak, és így teljesebb életet élhetnek.


Gusztos Péter, a SUHANJ! alapítvány alapítója, Szarvas Gábor, a Budapest Airport EHS igazgatója, Kovács Patrícia, a SUHANJ! alapítvány alapítója és Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója, no és a hatmillió forintos utalvány

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.