2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Elindult a karácsonyi készülődés

A Jézus Szíve Római Katolikus Templom és a Jaminai Evangélikus Templom közösségei már több mint egy évtizede szervezik meg közösen az ökumenikus advent programjait Békéscsabán – ez az összefogás pedig idén is folytatódik.

Az első adventi hétvége talán leginkább várt programja a karácsonyfa-díszítő verseny volt, amelyre ebben az évben is sok csapat jelentkezett. A szervezők kérése, hogy csak saját készítésű és lehetőleg madárbarát díszek kerüljenek a fákra, hogy ne okozzanak gondot az élővilágnak. A nevező csapatok éppen ezért már hetekkel korábban nekiállnak a díszek elkészítésének, hogy vasárnap már valóban csak a díszítéssel kelljen foglalkozni. Idén is csodásak lettek a fenyőfák, a tervek szerint az alkotásokról készült fényképek később majd egy albumban és a szervezők közösségi oldalán visszanézhetők lesznek.


Egy másik, sokak által várt adventi program a december 24-ei betlehemes játék, amelyben gyerekek és felnőttek egyaránt részt vesznek. A játék érdekessége, hogy bár az alaptörténet sosem változik, mégis minden évben új feldolgozást találnak ki, így minden karácsony hoz egy kis izgalmat. A készülődési időszaknak szintén kedvelt része a rajz- és meseíró verseny, amely szintén sok fiatal fantáziáját megmozgatja. Idén erre közösségi alkotásokat, írásokat várnak a szervezők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.