2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Békéscsaba

Elindult a karácsonyi készülődés

A Jézus Szíve Római Katolikus Templom és a Jaminai Evangélikus Templom közösségei már több mint egy évtizede szervezik meg közösen az ökumenikus advent programjait Békéscsabán – ez az összefogás pedig idén is folytatódik.

Az első adventi hétvége talán leginkább várt programja a karácsonyfa-díszítő verseny volt, amelyre ebben az évben is sok csapat jelentkezett. A szervezők kérése, hogy csak saját készítésű és lehetőleg madárbarát díszek kerüljenek a fákra, hogy ne okozzanak gondot az élővilágnak. A nevező csapatok éppen ezért már hetekkel korábban nekiállnak a díszek elkészítésének, hogy vasárnap már valóban csak a díszítéssel kelljen foglalkozni. Idén is csodásak lettek a fenyőfák, a tervek szerint az alkotásokról készült fényképek később majd egy albumban és a szervezők közösségi oldalán visszanézhetők lesznek.


Egy másik, sokak által várt adventi program a december 24-ei betlehemes játék, amelyben gyerekek és felnőttek egyaránt részt vesznek. A játék érdekessége, hogy bár az alaptörténet sosem változik, mégis minden évben új feldolgozást találnak ki, így minden karácsony hoz egy kis izgalmat. A készülődési időszaknak szintén kedvelt része a rajz- és meseíró verseny, amely szintén sok fiatal fantáziáját megmozgatja. Idén erre közösségi alkotásokat, írásokat várnak a szervezők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek