2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

Elismerés a fiatal tehetségeknek

Az elmúlt hetekben jó képességű fiatal szekszárdiakat és felkészítőiket jutalmazta meg a városvezetés a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás díjkiosztóján. A Babits Mihály Kulturális Központban megszervezett eseményen Ács Rezső polgármester köszöntötte a jelenlévőket.

A városvezető beszédében a fiatalok felelősségtudatát hangsúlyozta, majd kiemelte, példaértékű, hogy fiatal koruk ellenére a város hírnevéért aktívan tevékenykednek. A díjkiosztón 70 diák, 45 tanár és 9 csoport vette át elismerését. Az önkormányzat húsz évvel ezelőtt, 1996-ban indította útjára a tehetséggondozó alapot, azóta háromezer fiatal és 300 felkészítő tanár részesült díjazásban.

Ács Rezső gratulál a díjazottaknak. Fotó: Nagy Nándor

Idén 70 diák, 45 tanár és 9 csoport vette át elismerést. Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.