EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Elsüllyedt egy utasszállító komp a Fülöp-szigetek partjainál

Felborult és elsüllyedt egy utasszállító komp a Fülöp-szigetek partjainál csütörtökön 251 emberrel a fedélzetén. A baleset után négy ember holttestét megtalálták, és 240 utast kimentettek – közölte a parti őrség szóvivője.

A hatóságok korábban még 40 embert eltűntként tartottak nyílván és közölték, a mentéshez csónakokat és helikoptereket vezényeltek a baleset helyszínére. A mentőalakulatok akkor 199 embert épségben ki tudtak menteni a süllyedő kompról.


Armand Balilo, a parti őrség szóvivője elmondta, hogy mindössze pár embert nem találnak még.

A baleset a Manilától 70 kilométerre keletre fekvő Real város partjainál történt rossz időjárási viszonyok közepette. A komp Polilio szigetére tartott. A meteorológiai szolgálat nem adott ki semmiféle figyelmeztetést a térségre vonatkozóan. A komp nem volt túlzsúfolt, hivatalosan legfeljebb 286 embert szállíthatott.

A Fülöp-szigetek déli részét várhatóan pénteken éri el a Tembin névre keresztelt trópusi vihar.

A komp az egyik legfontosabb közlekedési eszköz a több mint 7100 szigetből álló Fülöp-szigeteken. A hiányos biztonsági előírások és a túlságosan laza ellenőrzések miatt gyakran történnek kompbalesetek. Napra pontosan 30 évvel ezelőtt, 1987. december 21-én történt a Fülöp-szigeteken minden idők legtragikusabb tengeri balesete: a Dona Paz nevű komp összeütközött egy olajszállító tartályhajóval, aminek következtében több mint 4300 ember vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.