2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Miskolc

Elvarázsolt kastély lett az Adventi Villamos

Idén is elindul a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett miskolci Adventi Villamos, amelyet hatodik éve díszítenek lelkesen a közlekedési vállalat dolgozói. A szerelvény minden esztendőben megújul, új látványelemekkel gazdagodik.

Tizenhat keréken guruló elvarázsolt kastély lett Miskolc Adventi Villamosa – fotó: Szepcsik Zoltán

Tavaly „csodaházszerű” megjelenésével vált emlékezetessé. Idén új külsőt kapott: olyan, mint egy gyermekálom, amelyben a Mikulás érkezik meseszánon, sok-sok ajándékkal. A szerelvényen belül pedig egy karácsonyi hangulatot sugárzó elvarázsolt kastély várja az utasokat.


A látványkandalló természetesen most sem maradt el

A miskolci Adventi Villamost idén kívülről több mint háromszáz méter fénycső, belülről kovácsoltvas dekorációs elemekkel kiegészülő hangulatvilágítás és a szerelvény középső részén kialakított társalgó teszi különlegessé. A nagy sikerű elektromos látványkandalló és az előtte lévő szép kanapé most sem hiányzik a villamosról, ahogy a több száz méternyi díszítőszalag sem.

Adventi hangulat a miskolci villamoson

Az Adventi Villamos december első vasárnapjától 2018. január 6-ig közlekedik Miskolcon, a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. A villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, illetve utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.