EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szeged

Évtizedes hagyomány a rászorulókért

A Karitász Vásár immár huszonnegyedik alkalommal várta az érdeklődő jótevőket a szegedi Nagyáruház földszintjén december 12. és 18. között.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász lelkes önkéntesei már októbertől készítgettek saját kezűleg ajándéktárgyakat, díszeket és egyéb apróságokat az alkalomra. Kothencz János, a karitász igazgatója a Lokál Extrának elmondta, a bevételből ezúttal is nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járulnak hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújtanak segítséget. Az ünnepélyes megnyitót a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának növendékei tették még meghittebbé.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.