2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Fákat ültettek a százlábú hídnál

Jobb lesz a levegő a városban, és még szöszölni sem fognak azok a fák, amelyeket most ültettek a százlábú híd melletti területen.

Az egyelőre csak csemetékből álló erdő várhatóan 2042-re éri el azt a fejlettséget, amikor már érdemes lesz kitermelni. A most elültetett csemeték olyan fajtájú nyárfák, amelyek virágzásuk idején sem szöszölnek, így a környék lakosait sem zavarják majd. A szakemberek a csemetéket 4,5 méteres távolságra ültették egymástól, hogy az erdő árvíz idején ne lassítsa az árhullám levonulását.

A most telepített erdő fái 20-25 év alatt érik el azt a 25 méteres magasságot és 30-40 centiméteres törzsátmérőt, amikor már érdemes kitermelni őket. A kitermelt faanyagot elsősorban raklapok, furnérlemezek gyártásánál használják majd fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.