2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Szolnok

Fákat ültettek a százlábú hídnál

Jobb lesz a levegő a városban, és még szöszölni sem fognak azok a fák, amelyeket most ültettek a százlábú híd melletti területen.

Az egyelőre csak csemetékből álló erdő várhatóan 2042-re éri el azt a fejlettséget, amikor már érdemes lesz kitermelni. A most elültetett csemeték olyan fajtájú nyárfák, amelyek virágzásuk idején sem szöszölnek, így a környék lakosait sem zavarják majd. A szakemberek a csemetéket 4,5 méteres távolságra ültették egymástól, hogy az erdő árvíz idején ne lassítsa az árhullám levonulását.

A most telepített erdő fái 20-25 év alatt érik el azt a 25 méteres magasságot és 30-40 centiméteres törzsátmérőt, amikor már érdemes kitermelni őket. A kitermelt faanyagot elsősorban raklapok, furnérlemezek gyártásánál használják majd fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.