EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szeged

Farkas Krisztina LÉLEKjelenLéte

Megnyílt Szegeden Farkas Krisztina szobrászművész kiállítása. A viaszveszejtéses bronzöntéssel készített szobrok önmagukban is egy varázslatos világba invitálnak. Elkészítésük rengeteg kihívással és kockázattal jár.

Farkas Krisztina szerint javarészt a múltunkon rágódunk vagy a jövőnkben kalandozunk el, sokan nem érkeznek meg az itt és mostba, vagyis a jelenbe, éppen ezért nem is tudják élvezni az életüket. Plasztikái elgondolkodtatnak, olyan húrokat pengetnek, amelyek elcsendesítik a lelket a hétköznapok zajában. – A LÉLEKjelenLét című kiállításommal a jelen valóságát kívántam megragadni. Az alkotások témáját a mindennapokból merítem, de a bronzból öntött szobrok alapvetően látomásokat testesítenek meg. Egy korábbi tárlatom éppen a Látomások címet viselte, pont azért, mert a bemutatott művek a belső jelenemben képződnek, amikor elcsendesülök, kizárom a külvilágot, és csak alkotok. Én ebből töltekezek – fogalmazta meg. A Károlyi műterem-galériában december 22-ig tekinthető meg a kiállítás.


December 22-ig csodálhatják meg a tárlatot a Károlyi műterem-galériában

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.