2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Szombathely

Fedett jégcsarnok épül Szombathelyen

Több mint 2,2 milliárd forintnyi tao-támogatásból fedett jégpálya épül a szombathelyi Tófürdő-Műjégpálya területén. Az év 11 hónapjában működő létesítményben nemcsak a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub kap új otthont, de a nagyközönség is használhatja a 60 x 30 méteres pályát, továbbá akár nemzetközi jégkorong-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz a csarnok.

A nézőtéren 450-en foglalhatnak majd helyet. Az épületben hét sportolói öltözőt és további öltözőket alakítanak ki, de helyet kap egy közösségi, illetve büfé- és fogadótér, edzőterem, edzői rész és klubhelyiség is. A kivitelezés első üteme napokon belül megkezdődik, a munkálatok várhatóan másfél-két évig tartanak.


Profik és amatőrök is használhatják az új pályát Fotó: ADDVAL

Az év 11 hónapján nyitva lesz majd a csarnok Fotó: ADDVAL

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.