EUR: 323,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Fegyveresek támadtak egy mezőgazdasági iskola diákjaira, halottak

Fegyveresek támadtak pénteken egy mezőgazdasági iskola diákjaira a pakisztáni Pesavárban, kilenc ember, köztük öt diák meghalt, 37 megsebesült.

A támadók a test egészét fedő muzulmán női öltözékbe, burkába öltözve rohanták le az intézményt. A helyi sajtó beszámolója szerint a rendőrség és a katonaság nagyon gyorsan a helyszínre vezényelte erőit és felvette a harcot a terroristákkal. A létesítményből lövések és robbanások zaja szüremlett ki. Az összetűzés mintegy két óra hosszat tartott.


A merényletet a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) nevű tálib csoport követte el – közölte egy elektronikus üzenetben a szervezet. Szóvivője, Muhammad Huraszani szerint embereik a titkosszolgálatok rejtett irodáján ütöttek rajta.

A rendőrség szerint a létesítmény együttesben diploma előtt álló diákok kollégiuma van, ahol mintegy százan tartózkodtak a támadás idején.

A terrorcselekmény Mohamed próféta születésnapjának évfordulóján történt, amely ünnepnap Pakisztánban.

Tavaly januárban a tálib harcosok fellegvárának számító Haibár-Pahtunhva tartomány székvárosától, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában, a Bacsa Hán Egyetem ellen követtek el támadást fegyveresek. A rajtaütésnek húsz halottja volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Törésvonal

    A nap képe: Törésvonal

    Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.

  • Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait.