EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Fegyveresek támadtak egy mezőgazdasági iskola diákjaira, halottak

Fegyveresek támadtak pénteken egy mezőgazdasági iskola diákjaira a pakisztáni Pesavárban, kilenc ember, köztük öt diák meghalt, 37 megsebesült.

A támadók a test egészét fedő muzulmán női öltözékbe, burkába öltözve rohanták le az intézményt. A helyi sajtó beszámolója szerint a rendőrség és a katonaság nagyon gyorsan a helyszínre vezényelte erőit és felvette a harcot a terroristákkal. A létesítményből lövések és robbanások zaja szüremlett ki. Az összetűzés mintegy két óra hosszat tartott.


A merényletet a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) nevű tálib csoport követte el – közölte egy elektronikus üzenetben a szervezet. Szóvivője, Muhammad Huraszani szerint embereik a titkosszolgálatok rejtett irodáján ütöttek rajta.

A rendőrség szerint a létesítmény együttesben diploma előtt álló diákok kollégiuma van, ahol mintegy százan tartózkodtak a támadás idején.

A terrorcselekmény Mohamed próféta születésnapjának évfordulóján történt, amely ünnepnap Pakisztánban.

Tavaly januárban a tálib harcosok fellegvárának számító Haibár-Pahtunhva tartomány székvárosától, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában, a Bacsa Hán Egyetem ellen követtek el támadást fegyveresek. A rajtaütésnek húsz halottja volt.

Kapcsolódó Cikkek