2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Külföld

Fegyverrel rabolt egy zsák kriptovalutát

Hatalmas méreteket ölt a bitcoin- és ethereumőrület. Eszeveszett módon emelkedik a kriptovaluták árfolyama, így nem meglepő, hogy megjelentek az erre szakosodott rablók is.

Történetünk New York-i főszereplője rájött, nem kell „szakképzett” hackernek lenni, hogy rengeteg virtuális pénzt kaszáljon, egyszerű módszerrel 1,8 millió dollárnyi ethereumot rabolt egy ismerősétől, akit fegyverrel kényszerített pénztárcája, mobilja és lakáskulcsa átadására. Így könnyűszerrel hozzáférhetett az áldozat digitális pénztárcájához, ahonnan átutalt magának egy zsák kriptovalutát. A férfit hamar elfogták, most fegyveres rablás vádjával várja büntetését.

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.