EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Székesfehérvár

Fehérvár indul az EKF-pályázaton

Székesfehérvár képviselő-testülete pénteki ülésén tárgyalta és egyhangúlag jóváhagyta a város pályázatát, amelyet az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért benyújt. A végleges szakmai anyagot a beadást követően a város honlapján is közzéteszik.

Székesfehérvár önkormányzata – a városlakók véleményét több fórumon is kikérve – már korábban szándékát fejezte ki, hogy elindul az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére hirdetett pályázaton.
A mostani döntésre regényes körülmények között került sor. Péntek reggel a testület a szokásos rend szerint a Városháza Dísztermében tartotta ülését. Az első pillanatokban a képviselők három nyugdíjba vonuló óvodavezetőt köszöntöttek, majd egy robbanás rázta meg az épületet. A hivatal pincéjében történt detonáció miatt ki kellett üríteni az épületet, így az ülés a Hiemer-házban folytatódott.


Az áramszolgáltató szakemberei a székesfehérvári polgármesteri hivatal két épületét elválasztó utcában, ahol a föld alatti vezetékben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz december 1-jén Fotó:MTI

A képviselők a pályázaton túl döntöttek a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületének támogatásáról, egészen pontosan egy 9,6 millió forintos gyorssegélyről, hogy az egyesület által működtetett Viktória Központ
dolgozóinak bérét ki tudják fizetni, az ellátottak étkezését biztosítani tudják, és a rezsiköltséget is kitudják fizetni.
Cser-Palkovics András polgármester bejelemtette: megkezdődhetnek a tárgyalások az intézmény átvételéről.
A testület eredménytelenné nyilvánította a bazilika előtt, a II. János Pál Pápa téren a négykarélyos templom maradványainak üveggel való lefedését, mert olyan leletekre bukkantak, amelyek miatt további régészeti feltárások szükségesek. A tér már decemberben ideiglenes burkolatot kap, ami azért is fontos, mert információink szerint a robbanás kiváltó oka is az ezen a területen folyó munkák helyszínén keresendő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.