EUR: 334,79 Ft
CHF: 311,74 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Felfüggesztették a zaklatással vádolt Havast

Belső vizsgálatot indított az ATV Havas Henrik szexuális zaklatási ügyei miatt, a tévés ennek végéig nem szerepelhet a képernyőn. Havas a bejelentés utáni percekben tovább mélyítette az amúgy is igen tekintélyes gödröt maga alatt, mivel meghazudtolta a munkaadóit. 

Havas Henrik (Fotó: Máté Krisztián)

„Az ATV vizsgálatot indít a Havas Henrikkel szemben felmerült vádakkal kapcsolatban, a vizsgálat lezárultáig Havas Henrik nem lesz képernyőn. A vizsgálat menetéről az ATV a későbbiekben dönt” – fogalmazta meg az ATV hivatalos közleményében. A vizsgálat akár év végéig is eltarthat. A Blikk információi szerint Havas maga is csak a hírekből tudta meg, hogy felfüggesztik a munkavégzés alól, a csatornától nem kapott hivatalos tájékoztatást. Az állításáról gyorsan kiderült, hogy nem igaz, mivel az ATV illetékesei tudatták a Blikkel, hogy telefonon már közölték Havassal a döntést.


Mint ismert, az utóbbi napokban két ismert nő is azzal vádolta meg a műsorvezetőt, hogy szexuálisan zaklatta őket. Először a valóságshow-ból megismert Baukó Éva beszélt arról, hogy a tévés többször tett neki tisztességtelen ajánlatot.

Baukó Éva szerint Havas mindent fizetett volna csakhogy a szeretője legyen

– Először csak ebédelni hívott munka közben, majd vacsorázni is. Egyre durvább ajánlatokat tett, hogy teljesítsem minden szexuális kívánságát, cserébe ő finanszírozza a tanulmányaimat és minden egyebet. Ettől én teljesen elzárkóztam. Először udvariasan, majd határozottan, mert egyre erőszakosabbá vált – nyilatkozta korábban Éva, aki után az egykori Nagy Ő című műsor sztárja, Molnár Anikó is kitálalt Havasról. Anikó a Tényeknek azt is elmondta, hogy többször fogdosta őt és egy bizarr szexjátékot is adott neki, amikor a közös könyvükön dolgoztak.
– A testbeszédem is azt mutatta, hogy én nem kívánom ezt az egész szituációt. Egyszer csak azt éreztem, hogy megragadja a karomat és átrakja az ölébe. „Fogja már meg” – így lazán mondta nekem. – A sokadik találkozás után nem egy rózsacsokrot kaptam tőle, hanem egy vibrátort – mesélt Anikó a megdöbbentő részletekről. A bizarr ajándékok és célozgatások után egyértelmű utalást is tett a valóságshow-sztár felé, ugyanis megcsókolta.
– Kikísért az ajtóhoz, és amikor mondtam, hogy viszlát, akkor odahajolt és megcsókolt. Csak néztem, hogy ezt most hogy… – mondta elcsukló hangon Anikó. Az eset Anikó bátyját, Molnár Attilát is megrendítette, aki szánalmasnak nevezte Havas viselkedését. Sokak szerint Éva és Anikó esete csak a jéghegy csúcsa. Havasnak ugyanis korábban is volt hasonló botránya: Gesztesi Károly már korábban beszélt arról, hogy Havas megkörnyékezte volt feleségét, Liptai Claudiát is.


– Havas konkrétan rendszeresen zaklatta volt feleségemet, amikor a Mokkában együtt dolgoztak. Nemegyszer előfordult, hogy részegen felhívta Claut, de pechjére én vettem fel a telefont. Nem győztem elküldeni a fenébe, keményen rászólva, hogy ne molesztálja rendszeresen Claudiát – mesélte Gesztesi a Story magazinnak. Havas állítólag üzenetekkel is bombázta Claudiát, ahogy Vágó István feleségét is. Pár évvel ezelőtt Bárdos András írt könyvet Vágóról, amelyben a tévés elmeséli: egy bulin ismerkedett össze Havas Vágó István feleségével, akit körbeudvarolt, majd találkát kérő SMS-eket küldözgetett. Amikor a felesége ezt elmondta Vágónak, a volt kvízmester válaszolt: „Kedves Henrik! Megértem a buzgalmadat, de nem kellene a hozományról beszélnünk, mielőtt a dologra áldásomat adom?”
Közben Kisorosziban – ahol Havas május óta képviselő – testületi ülést tartanak csütörtökön, És könnyen lehet, hogy a botrány Havas mandátumába kerülhet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

  Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

  Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

 • Brutális baleset az M5-ösön

  Brutális baleset az M5-ösön

  Ismét teljes szélességében járható az M5-ös autópálya Szeged közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

 • Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  A budapestieknek hasznos megállapodásokat köt a kormány Karácsony Gergely főpolgármesterrel – jelentette be Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a hétvégén.

 • Erősödik a migráció a déli határnál

  Erősödik a migráció a déli határnál

  Nagyon megerősödött a migrációs nyomás a déli határon, a téli időjárás ellenére a szárazföld mellett vízen is próbálkoznak a határsértők – közölte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.