2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Felfüggesztették a zaklatással vádolt Havast

Belső vizsgálatot indított az ATV Havas Henrik szexuális zaklatási ügyei miatt, a tévés ennek végéig nem szerepelhet a képernyőn. Havas a bejelentés utáni percekben tovább mélyítette az amúgy is igen tekintélyes gödröt maga alatt, mivel meghazudtolta a munkaadóit. 

Havas Henrik (Fotó: Máté Krisztián)

„Az ATV vizsgálatot indít a Havas Henrikkel szemben felmerült vádakkal kapcsolatban, a vizsgálat lezárultáig Havas Henrik nem lesz képernyőn. A vizsgálat menetéről az ATV a későbbiekben dönt” – fogalmazta meg az ATV hivatalos közleményében. A vizsgálat akár év végéig is eltarthat. A Blikk információi szerint Havas maga is csak a hírekből tudta meg, hogy felfüggesztik a munkavégzés alól, a csatornától nem kapott hivatalos tájékoztatást. Az állításáról gyorsan kiderült, hogy nem igaz, mivel az ATV illetékesei tudatták a Blikkel, hogy telefonon már közölték Havassal a döntést.


Mint ismert, az utóbbi napokban két ismert nő is azzal vádolta meg a műsorvezetőt, hogy szexuálisan zaklatta őket. Először a valóságshow-ból megismert Baukó Éva beszélt arról, hogy a tévés többször tett neki tisztességtelen ajánlatot.

Baukó Éva szerint Havas mindent fizetett volna csakhogy a szeretője legyen

– Először csak ebédelni hívott munka közben, majd vacsorázni is. Egyre durvább ajánlatokat tett, hogy teljesítsem minden szexuális kívánságát, cserébe ő finanszírozza a tanulmányaimat és minden egyebet. Ettől én teljesen elzárkóztam. Először udvariasan, majd határozottan, mert egyre erőszakosabbá vált – nyilatkozta korábban Éva, aki után az egykori Nagy Ő című műsor sztárja, Molnár Anikó is kitálalt Havasról. Anikó a Tényeknek azt is elmondta, hogy többször fogdosta őt és egy bizarr szexjátékot is adott neki, amikor a közös könyvükön dolgoztak.
– A testbeszédem is azt mutatta, hogy én nem kívánom ezt az egész szituációt. Egyszer csak azt éreztem, hogy megragadja a karomat és átrakja az ölébe. „Fogja már meg” – így lazán mondta nekem. – A sokadik találkozás után nem egy rózsacsokrot kaptam tőle, hanem egy vibrátort – mesélt Anikó a megdöbbentő részletekről. A bizarr ajándékok és célozgatások után egyértelmű utalást is tett a valóságshow-sztár felé, ugyanis megcsókolta.
– Kikísért az ajtóhoz, és amikor mondtam, hogy viszlát, akkor odahajolt és megcsókolt. Csak néztem, hogy ezt most hogy… – mondta elcsukló hangon Anikó. Az eset Anikó bátyját, Molnár Attilát is megrendítette, aki szánalmasnak nevezte Havas viselkedését. Sokak szerint Éva és Anikó esete csak a jéghegy csúcsa. Havasnak ugyanis korábban is volt hasonló botránya: Gesztesi Károly már korábban beszélt arról, hogy Havas megkörnyékezte volt feleségét, Liptai Claudiát is.


– Havas konkrétan rendszeresen zaklatta volt feleségemet, amikor a Mokkában együtt dolgoztak. Nemegyszer előfordult, hogy részegen felhívta Claut, de pechjére én vettem fel a telefont. Nem győztem elküldeni a fenébe, keményen rászólva, hogy ne molesztálja rendszeresen Claudiát – mesélte Gesztesi a Story magazinnak. Havas állítólag üzenetekkel is bombázta Claudiát, ahogy Vágó István feleségét is. Pár évvel ezelőtt Bárdos András írt könyvet Vágóról, amelyben a tévés elmeséli: egy bulin ismerkedett össze Havas Vágó István feleségével, akit körbeudvarolt, majd találkát kérő SMS-eket küldözgetett. Amikor a felesége ezt elmondta Vágónak, a volt kvízmester válaszolt: „Kedves Henrik! Megértem a buzgalmadat, de nem kellene a hozományról beszélnünk, mielőtt a dologra áldásomat adom?”
Közben Kisorosziban – ahol Havas május óta képviselő – testületi ülést tartanak csütörtökön, És könnyen lehet, hogy a botrány Havas mandátumába kerülhet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.