2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Fidelitas: Az ország jövőjéről csak a magyarok dönthetnek

Magyarország jövőjéről csak a magyar emberek dönthetnek, nem pedig Soros György és az általa támogatott hálózat – hangoztatta a Fidelitas alelnöke szerdán, a Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Falusi Vajk azt mondta, hogy a sajtóban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Soros György és “bevándorláspárti álciviljei” irodákat fognak nyitni vidéken. A politikus szerint ez nyílt beavatkozás a magyar választásokba, a magyar közéletbe.


Úgy fogalmazott: ez ellen a terv ellen ki kell állni, és ki kell jelenteni, hogy a magyar fiatalok nem szeretnék, ha Soros György és az általa támogatott hálózat döntene a jövőjükről.

Falusi Vajk arról is beszélt, hogy Nyugat-Európában “nem az őslakos fiatalokról szólnak a közterületeken a rendezvények, a szórakozóhelyeken egyre több migráns tűnik fel”. Hozzátette, ők viszont azt szeretnék, ha a magyar utcák és terek megmaradnának a magyar fiatalok számára, és azokon az ő igényeiknek megfelelő programokat szerveznének.


Párkányi Eszter, a Fidelitas szóvivője arról beszélt, hogy Soros György és “álcivil ügynökei” meg akarják törni a kormány álláspontját a bevándorlási kérdésben, le akarják bontani a határkerítést, össze akarják fogni az ellenzéket és el akarják érni, hogy az ország elfogadja a felső korlát nélküli betelepítési kvótát.

Kijelentette, büszkék arra, hogy Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb város Európában. Hozzátette, büszkék a magyar kultúrára és arra is, hogy Magyarországon az ünnepről és a családokról fog szólni a karácsony, nem pedig a terrorkészültségről.

Arra a kérdésre, hogy Soros György ezeken az irodákon keresztül hogyan fog beavatkozni a választás végkimenetelébe, Falusi Vajk azt felelte: pályázatokat írtak ki és több százezer dollárt fognak kiosztani, és ennek során vélhetően csak és kizárólag olyan szervezeteknek juttatnak forrásokat, amelyek Soros György elképzeléseit támogatják. Ez pedig “nyíltan szembe megy mindazon értékekkel és mindazon véleményekkel”, amelyeket az emberek a népszavazás és a nemzeti konzultáció keretében egyértelműen kifejtettek – jelentette ki.

Hozzátette: ha ez a hálózat olyan szervezeteket támogat, amelyek nem a magyar emberek, hanem Soros György álláspontját tükrözik, az beavatkozás a magyar közügyekbe.

Az alelnöktől megkérdezték, hogy kívánnak-e feljelentést tenni az ügyben, amire nemmel felelt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek