EUR: 320,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Fidesz: A szocialisták felháborítóan alacsony fizetést adtak az egészségügyben dolgozóknak

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk ideje alatt felháborítóan alacsony fizetést adtak az egészségügyi dolgozóknak és elvettek tőlük egyhavi bért.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő azt mondta, napi két orvos hagyja el az országot, ezért drasztikus, minimum 40 százalékos béremelésre van szükség, amelyet költségvetési átcsoportosítással, a “luxuskiadások” megszüntetésével, az oligarchák megadóztatásával nevezte megvalósíthatónak. Beszélt arról is, hogy az egészségügy lényegében fizetőssé vált, 900 milliárdot költenek ilyen szolgáltatásokra.


A Fidesz reagálásában azt írta, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével éppen a szocialisták akarták fizetőssé tenni az egészségügyet. “Gyurcsányt és a szocialistákat” sem az egészségügyi dolgozók, sem a betegek nem érdekelték, kizárólag üzletelni akartak az egészségügy – olvasható a közleményben.

A polgári kormány ezzel szemben a közlés szerint 2010 óta 400 milliárd forintot fordított az egészségügyi dolgozók béremelésére: az ápolók bére 2016 és 2019 között 65 százalékkal emelkedik, a mentősöké ennél is nagyobb mértékben, a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal nőtt. Több pénzt kapnak a rezidensek, a védőnők, a háziorvosok és házi gyermekorvosok is. 2010 óta pedig félezer új mentőautót állítottunk szolgálatba és minden évben 100 új mentőautó beszerzését tervezzük. Országszerte megújulnak a kórházak, rendelők, mentőállomások, és elkezdődött Budapest legnagyobb kórházfejlesztési programja – részletezte a Fidesz közleményében.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Mi, magyarok nem felejthetünk, nem emelkedhetünk a múltunk sötét bűnei, rémtettei fölé; emlékezetünkben kell tartanunk és tudatosítanunk kell a jövő nemzedékét is, hogy egymást tisztelete, segítése és megértése mennyire fontos nemzetünk egységének fenntartásához, virágzásához – jelentette ki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a budapesti gettó felszabadulásának 74.

 • Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme – vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII.

 • Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

  Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

  Vidéki élet, fiatalok a vidéken elnevezéssel programcsomagot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), amely 16 millió forintból valósul meg, többek között az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával – jelentették be a program szervezői csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.