EUR: 323,58 Ft
CHF: 277,37 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Fidesz: Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc strómanja

A Fidesz szerint Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc DK-elnök strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának, a DK-nak.

Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: “Czeglédy Csaba bűnszervezete” több mint 3 milliárd forintos áfacsalást követett el, de nemcsak az államot, hanem diákokat és nyugdíjasokat is megkárosított. A Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus Portfólió háromszor adott kölcsön pénzt “Czeglédy Csaba bűnszervezetének”, ami egyrészt felveti a tiltott pénzügyi tevékenységet, másrészt arra utal, hogy “a Czeglédy-botrány mögött Gyurcsány Ferenc és a DK áll” – tette hozzá a fideszes politikus.


Szavai szerint az egyébként “egymással folyamatosan veszekedő baloldal” ebben a kérdésben teljesen összezárt, ugyanis minden baloldali párt “kiállt Czeglédy ártatlansága mellett”.

Budai Gyula úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc nemcsak hogy védi Czeglédy Csabát, hanem felháborító módon cinikusan nyilatkozott a károsult diákokról.


Mivel hetek óta nem tudni – folytatta a képviselő -, hogy miért pénzelte Gyurcsány “Czeglédy Csaba bűnszervezetét”, ismét arra szólítják fel a DK-t és elnökét: álljanak ki a nyilvánosság elé, és közöljék, mit tudnak az ügyről, “esetleg mondják el, mekkora összeg jutott Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK pártkasszájába”.

Jelezte, hogy egy makói iskolaszövetkezettel összefüggő, költségvetési csalás gyanúja miatt zajló büntetőeljárásban szerdán tanúként hallgatják meg az előzetes letartóztatásban lévő szombathelyi önkormányzati képviselő Czeglédy Csabát, mivel az iskolaszövetkezet alapítójának nyilatkozata szerint Czeglédy vette rá a szövetkezet létrehozására.

Budai Gyula úgy összegezte a Fidesz álláspontját: “a Czeglédy-ügy nem más, mint Gyurcsány Ferenc és a baloldal korrupciós ügye”.

A kártalanítás részleteit firtató felvetésre közölte: a kormány szerdai ülésén várható döntés az ügyben.

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e azt a korábbi állítását, amely szerint minden bíró “komcsi”, azt felelte: ez a magánvéleménye.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.

 • Budapest rejtett csodáiról írt a CNN

  Budapest rejtett csodáiról írt a CNN

  Évente több millió turista érkezik Budapestre, hogy megcsodálhassa egyebek mellett a Parlamentet, a budai Várat vagy a Hősök terét. A CNN Travel nemrég azt a kilenc kevésbé ismert helyet gyűjtötte csokorba, amelyek sok utazó előtt rejtve maradnak, pedig gyönyörűek vagy éppen érdekesek.