EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Fidesz: Gyurcsányék elherdálták a nemzeti vagyont

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke és a baloldal csak “elherdálni és ellopni tudta a nemzeti vagyont”, a polgári kormány viszont gyarapítja.

A Fidesz pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy több ellenzéki párt bírálta a kormány döntését, amelynek értelmében megveszik a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be csütörtökön.


A Fidesz azt írta: a Bálna a főváros egy olyan ikonikus épülete, amelynek megvásárlásával a nemzeti vagyon tovább bővül, és az épület kiemelt funkciót kap, a Magyar Turisztikai Ügynökség központjaként hozzájárul az ország turisztikai, gazdasági erősödéséhez.

Az MSZP közleményében úgy fogalmazott: a Bálna eladásával folytatódik Budapest vagyonának “esztelen elherdálása”, amelyet a Tarlós István-féle városvezetés 2010-ben kezdett meg. A párt felszólította a főpolgármestert és a városvezetést, hogy eladás helyett legfeljebb csak bérbe adja az épületet.


A DK fővárosi képviselője azt követelte, hogy a Bálnáért kapott pénzből oldják meg a 3-as metró akadálymentesítését. Gy. Németh Erzsébet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az épület eladásával Tarlós István folytatja a főváros vagyonának elherdálását, mert a bevételt várhatóan a működési források kipótlására fogja felhasználni.

A Magyar Liberális Párt arra szólította fel a főpolgármestert közleményében, hogy a metró akadálymentesítéséhez szükséges összeget ne a főváros “kiárusításával” teremtse elő. A Liberálisok azt javasolják, hogy ehelyett “a Népstadion 200 milliárdos beruházásából” fordítsanak 8 milliárdot a mozgáskorlátozottakra, idősekre és babakocsival közlekedőkre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.