EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Fidesz: Gyurcsányék elherdálták a nemzeti vagyont

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke és a baloldal csak “elherdálni és ellopni tudta a nemzeti vagyont”, a polgári kormány viszont gyarapítja.

A Fidesz pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy több ellenzéki párt bírálta a kormány döntését, amelynek értelmében megveszik a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be csütörtökön.


A Fidesz azt írta: a Bálna a főváros egy olyan ikonikus épülete, amelynek megvásárlásával a nemzeti vagyon tovább bővül, és az épület kiemelt funkciót kap, a Magyar Turisztikai Ügynökség központjaként hozzájárul az ország turisztikai, gazdasági erősödéséhez.

Az MSZP közleményében úgy fogalmazott: a Bálna eladásával folytatódik Budapest vagyonának “esztelen elherdálása”, amelyet a Tarlós István-féle városvezetés 2010-ben kezdett meg. A párt felszólította a főpolgármestert és a városvezetést, hogy eladás helyett legfeljebb csak bérbe adja az épületet.


A DK fővárosi képviselője azt követelte, hogy a Bálnáért kapott pénzből oldják meg a 3-as metró akadálymentesítését. Gy. Németh Erzsébet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az épület eladásával Tarlós István folytatja a főváros vagyonának elherdálását, mert a bevételt várhatóan a működési források kipótlására fogja felhasználni.

A Magyar Liberális Párt arra szólította fel a főpolgármestert közleményében, hogy a metró akadálymentesítéséhez szükséges összeget ne a főváros “kiárusításával” teremtse elő. A Liberálisok azt javasolják, hogy ehelyett “a Népstadion 200 milliárdos beruházásából” fordítsanak 8 milliárdot a mozgáskorlátozottakra, idősekre és babakocsival közlekedőkre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.